Tie tekstiilijätteen vähentämiseen

Tekstiilijäte


Pois heitettävien vaatteiden määrä kasvaa vuosittain maailmanlaajuisesti ja samalla tuotettujen vaatteiden laatu heikkenee.

Vuodesta 1975 lähtien tekstiilikuitujen maailmanlaajuinen tuotanto on kolminkertaistunut, ja vaatteiden kulutuksen odotetaan kasvavan 63 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, jolloin maailmanlaajuisesti tuotetaan jo 102 miljoonaa tonnia tekstiilejä.

Yksi syy tähän on se, että käytämme vaatteitamme vain noin 7–8 kertaa.

Voit auttaa torjumaan tätä suuntausta investoimalla laadukkaisiin vaatteisiin, joita haluat käyttää useammin. Tavoite on yksinkertainen: meidän on vähennettävä tekstiilijätteen määrää ja hävitettävä sitä mahdollisimman vähän. Tapa saavuttaa tämä tavoite on kuitenkin monimutkaisempi.

Lähde: European Environmental Agency, Textiles in Europe’s circular economy, 2019.

Mikä ratkaisu on paras planeetallemme?

Olemme luoneet DILLING-version EU:n "jätehierarkiasta", jossa keskitytään tekstiilijätteen vähentämiseen. Se tarjoaa yleiskatsauksen tapoihin, joilla voimme vähentää vaatteiden ylikulutusta ja ylituotantoa. Tavoitteena on käyttää ratkaisuja, joilla on vähiten ilmastovaikutuksia ja jotka antavat vaatteille mahdollisimman pitkän käyttöiän.

Pyrkimys hierarkian huipulle

Meidän tulisi pyrkiä ratkaisuihin, jotka vaikuttavat vähiten ilmastoon ja jotka antavat vaatteille niiden ansaitseman pitkän käyttöiän.

DILLINGillä myymme muun muassa korjauspaikkoja, ja meillä on korjausopas, jonka avulla voit korjata pienet reiät, kierrättää vaatteen muuttamalla sitä tai pidentää sen käyttöikää omalla luovalla tavallasi.

10 % alennusta ensimmäisestä tilauksestasi

Kun tilaat uutiskirjeemme. Samalla saat tietoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.

Hyväksy markkinoinnin evästeet, niin voit tilata uutiskirjeemme

Muuta asetuksiasi

DILLING on tanskalainen perheyritys, joka on valmistanut jo sukupolvien ajan lämpimiä luomuvillaisia tuotteita. Nykyään valmistamme koko perheen luomulaatuisia merinovilla- ja puuvillavaatteita neljättä sukupolvea edustavan Morten Dillingin johdolla. Luomumateriaaleista valmistettujen alusvaatteidemme hinnat ovat maltillisia, koska ostat tuotteet suoraan valmistajalta.

Verkkokaupastamme löydät pehmeitä, hengittäviä ja allergiaystävällisiä vaatteita. Ne on valmistettu luonnonmateriaaleista ilman haitallisia kemikaaleja, hyvissä työoloissa Euroopan rajojen sisällä.

Useimmilla tuotteillamme on pohjoismainen Joutsenmerkki, ja ne värjätään hellävaraisesti DILLINGin omassa värjäämössä Tanskassa.

Löydät DILLINGin tuotteita seuraavista maista: dk.dilling.comdilling.dedilling.sedilling.nluk.dilling.comdilling.frno.dilling.com.