Ompelimomme

The strength of having our own sewing factory

Vuodesta 1998 lähtien tuotteemme on ommeltu ompelimossamme Avadanissa. Ompelimomme sijaitsee keskeisellä paikalla Marijampolėssa, Liettuassa, ja siellä työskentelee 270 ammattitaitoista ompelijaa ja työntekijää. Valtaosa vaatteistamme ommellaan täällä.

Teemme tiiviistä yhteistyötä liettualaisten kollegoidemme kanssa ja olemme yhteydessä päivittäin. Käymme myös ompelimolla useita kertoja vuodessa. Tehtaan työtä valvovat tehtaanjohtaja Vita ja tuotantopäällikkö Skirma. Vita viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaa ja Skirma on ollut tehtaalla lähes 27 vuotta. Tällaiset syvät, vuosikymmeniä kestävät suhteet ovat korvaamaton voimavara ja meille suuri etu. Tutustu Avadanin ompelimomme Vitaan, Skirmaan sekä ompelijaamme Erikaan täällä.

Työolot

Ompelijamme työskentelevät 40 tuntia viikossa – arkisin, kahdeksan tuntia päivässä. Aikaisemmin he työskentelivät kahdessa vuorossa, mikä tarkoitti sitä, että he palasivat kotiin myöhään joka toinen viikko, sillä toisen vuoron työt päättyivät klo 22.00. Vuonna 2007 tämä kuitenkin muutettiin, ja ompelijat alkoivat työskennellä yhdessä vuorossa, jotta illat jäisivät vapaiksi ja heidän olisi helpompi yhdistää työt, perhe-elämä ja vapaa-aika. Muutos merkitsi investointeja uusiin laitteisiin ja toimitilojen laajentamista. Mutta investointi oli ehdottomasti sen arvoinen, koska se merkitsi sitä, että Liettuassa työskentelevät kollegamme pystyivät paremmin tasapainottamaan työ- ja yksityiselämänsä.

Tehdas on varustettu parhaimmilla vaatteiden valmistuksessa käytettävissä olevilla koneilla. Jokaisessa työpisteessä on – ompelukoneiden vieressä – yksityiskohtaiset ohjeet ja selitykset siitä, miten tuote ommellaan mallin ohjeiden mukaan. Kyseessä on konkreettinen ja tarkka selitys jokaisesta ompelutyöstä.

Ammattitaitoiset mekaanikot huoltavat ompelukoneita säännöllisesti. Meillä on laaja valikoima tuotteita lapsille ja aikuisille, ja varmistaaksemme, että jokainen kone on säädetty oikein kyseistä tuotetta varten, kokeneet mekaanikkomme käsittelevät ja valvovat koneiden tärkeitä asetuksia. Voit tutustua yhteen arvostettuun mekaanikkoomme tapaamalla Albinasin täältä, joka on työskennellyt ompelutehtaallamme 26 vuotta.

Asensimme myös kuhunkin ompelukoneeseen sopivan "ilmanpoistojärjestelmän". Ompeluprosessin aikana muodostuva pöly imetään erityisiin säiliöihin. Näin tehtaan työympäristö on paljon puhtaampi ja terveydelle parempi.

Sekä hyvät työolot että palkka ovat tärkeitä tekijöitä ammattitaitoisen henkilökunnan pysyvyydessä – ja me panostamme tähän suuresti. Käytössämme on kaksi palkkausjärjestelmää – kiinteä palkka ja tuloksen mukaan määräytyvä palkka. Työntekijämme pysyvät meillä pitkään – ja oikeudenmukainen korvaus on siihen vaikuttava tekijä.

Päivittäiset toimet

Järjestämme tehtaan työntekijöille työmatkakuljetuksen kahdella bussilla, jotta heidän ei tarvitse huolehtia työmatkoista. Meillä on kaksi nykyaikaista ruokalaa, joissa henkilökunta voi syödä ja viettää aikaa kollegoiden kanssa kahvikupposen äärellä taukojen aikana.

Henkilökuntamme ei työskentele juhlapyhien aikana, vaan heillä on vapaata viettää aikaa läheistensä kanssa. Haluamme osoittaa arvostuksemme myös aina vuoden lopussa antamalla kullekin pienen lahjan.

Laadunvarmistus on iso osa Avadanin päivittäistä toimintaa. Ompelijamme valmistavat korkealuokkaisia tuotteita. Ennen kuin tuotteet lähtevät tehtaalta, ne käyvät läpi laadunvarmistuksen ja -tarkastuksen, joissa tarkistetaan, että laatustandardimme täyttyvät.

Kun ommellut tuotteet saapuvat pakattavaksi, jokainen tuote tarkastetaan perusteellisesti, ja ompelusta jääneet ylimääräiset langat leikataan pois. Laatuvaatimukset täyttävät tuotteet luokitellaan 1-laadun tuotteiksi ja virheelliset tuotteet 2- tai 3-laadun tuotteiksi. Kun laatutarkastukset on tehty, tuotteet pakataan siististi mallin, värin ja koon mukaan ja lähetetään varastollemme Tanskaan

--

Vuonna 2022 käynnistimme Avadanille riippumattoman kolmannen osapuolen BSCI Social Audit -auditoinnin, jossa saavutimme parhaan luokituksen. Ompelutehtaamme noudattaa amforin BSCI eettistä ohjeistoa, joka koostuu 13 periaatteesta ja arvosta, jotka perustuvat kansainvälisiin yleissopimuksiin sekä YK:n yritys- ja ihmisoikeusperiaatteisiin. Luokitus menee A:sta E:hen, jossa A on korkein luokitus, jonka voit saavuttaa.

Avadanin kolmipäiväisen auditoinnin tulos oli A.

Pääset tutustumaan raporttiin klikkaamalla tästä.

Tuotanto Ukrainassa

Vuonna 2022 aloitimme tuotannon Ukrainassa.

Vastataksemme kasvaneeseen kysyntään olemme laajentaneet tuotantokapasiteettiamme. Olemme aina halunneet pitää tuotantomme Euroopassa, lähellä omia tuotantolaitoksiamme Liettuassa, mikä tarkoittaa myös pienempiä hiilidioksidipäästöjä.

Ukraina oli ollut tutkassamme jo jonkin aikaa, jo ennen sotaa, koska se on tunnettu ompeluvalmistuksistaan ja erinomaisista tekstiilitaidoistaan sekä työn korkeasta laadusta.

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan aiemmin tänä vuonna, päätimme lopettaa yhteistyömme valkovenäläisen Lubawan ompelimon kanssa. Tämä päätös lisäsi entisestään kapasiteetin lisätarvetta.

Olemme kiitollisia äskettäin aloitetusta yhteistyöstä ammattitaitoisen ukrainalaisen ompelimon kanssa. Samalla olemme iloisia voidessamme osoittaa tukemme Ukrainalle luomalla paikallisia työpaikkoja sodan aikana.

Lesya

Lesyan ompelimo sijaitsee Novohrad-Volynskyin kaupungissa Ukrainan luoteisosassa. Lesya on nykyaikainen ompelu- ja tuotantolaitos, jossa on edistykselliset laitteet ja jonka työntekijät ovat laajan ompelutaidon ammattilaisia.

Lesyan tuotteiden laadun edellytetään täyttävän korkeat vaatimuksemme, aivan kuten omassa liettualaisessa ompelimossamme Avadanissa. Koska Lesya on tunnustettu alihankkija muille tekstiilivalmistajille, sillä on perusteellisesti testatut laadunvalvontajärjestelmät, mikä näkyy myös saamissamme tuotteissa.

Tällä hetkellä meillä on 30 ompelijaa ompelemassa DILLINGille. Tavoite vuodelle 2023 on kasvattaa ompelijoiden määrä 50:een ja valmistaa 12 000 vaatekappaletta viikossa.

Palkkaus Lesyassa toteutetaan eurooppalaisten työnormien mukaisesti. Lesyan työntekijät saavat myös sosiaalipaketteja, joihin kuuluvat vakuutukset, lounasetuus ja kuljetus töihin ja töistä pois.

--

Avadanin tavoin Lesya saavutti viimeisimmässä auditoinnissaan vuonna 2021 parhaan mahdollisen arvosanan – vaikuttavan A:n. Tämä on takuu siitä, että Lesya noudattaa amforin BSCI-toimintasääntöjä: 13 periaatetta ja arvoa, jotka perustuvat kansainvälisiin yleissopimuksiin ja YK:n liike-elämää ja ihmisoikeuksia koskeviin periaatteisiin.

Vuonna 2023 Lesyalle oli tarkoitus tehdä uusi riippumaton kolmannen osapuolen BSCI-auditointi sen nykyisen luokituksen uusimiseksi. Sodan vuoksi Ukrainassa ei kuitenkaan ole mahdollista auditoida yrityksiä, koska kolmannen osapuolen organisaation on suoritettava auditointi paikan päällä. Käymme tiivistä vuoropuhelua Lesyan kanssa, ja odotamme ja luotamme vahvasti siihen, että he säilyttävät korkeat standardinsa sekä periaatteensa ja takaavat työntekijöilleen parhaat mahdolliset työehdot Ukrainan nykytilanteessa. Heti kun olosuhteet sen sallivat, Lesya ryhtyy toimiin uuden auditoinnin suorittamiseksi.

Uusimpaan raporttiin pääset klikkaamalla tästä.

Tuotantomme Valko-Venäjällä

DILLING on irtisanonut 2.3.2022 alkaen yhteistyösopimuksensa Valko-Venäjän ompelimon, Lubawan kanssa, joka on ollut osa tuotantoa jo vuosia.

Yhteistyön päättäminen on suoraa seurausta Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja Valko-Venäjän sille antamasta tuesta.

Haluamme korostaa, että olemme syvästi järkyttyneitä kauhuista, joita Venäjä ja Valko-Venäjä aiheuttavat viattomalle kansakunnalle ja sen ihmisille.

Emme kuitenkaan ole sokeita päätöksemme vaikutuksille kuudenkymmenen erittäin pätevän ja viattoman naisen ja heidän perheidensä elämään Valko-Venäjällä.

DILLING noudattaa koko irtisanomisajan sopimusvelvoitteitaan Lubawaa kohtaan.

--

Ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan helmikuussa 2022 ja siitä seurannutta Lubawan ompelutehtaan kumppanuuden päättymistä, olimme käynnistäneet ompelutehtaan riippumattoman kolmannen osapuolen BSCI Social Audit -auditoinnin. Lubawaa tarkasteltiin amfori BSCI:n eettistä ohjeistoa vasten, joka sisältää 13 periaatetta ja arvoa, jotka perustuvat kansainvälisiin yleissopimuksiin sekä YK:n yritys- ja ihmisoikeusperiaatteisiin. Sijoitusasteikko on A:sta E:hen, jossa A on korkein saavutettava luokitus.

Lubawan kolmipäiväisen tarkastuksen tulos oli A.

Pääset raporttiin klikkaamalla tästä.

Miksi meillä on ollut tuotantoa Valko-Venäjällä

Suurin osa tuotannostamme on Tanskassa ja Liettuassa. Mutta Liettuan ompelutehtaallamme on ollut vaikeuksia vastata kysynnän kasvuun ja voidaksemme vastata siihen olemme yrittäneet palkata lisää ompelijoita Liettuan tehtaalle. Valitettavasti uusien työntekijöiden rekrytointi Liettuassa on ollut haasteellista, koska nuoremmat sukupolvet suuntaavat länsimaihin työn ja koulutuksen perässä. Siksi päädyimme etsimään osaavaa työvoimaa naapurimaista. Aloitimme yhteistyön Valko-Venäjän ompelutehtaan Lubawan kanssa vuonna 2017. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun menimme Euroopan unionin ulkopuolelle.

Päätös tehtiin osittain toissijaisuusperiaatteen mukaisesti. Ompelutehdas Lubawa on maantieteellisesti lähellä Avadania. Tämä tarkoitti lyhyempiä välimatkoja ja liikenteen minimoimista, ja sitä kautta mahdollisuutta rajoittaa CO2-päästöjämme. Toissijaisuusperiaatetta sovellettiin myös näiden kahden toimipaikan välillä tapahtuneeseen kokemusten ja tietojen vaihtoon. Meillä Avadanilla on yli 30 vuoden kokemus ompelusta ja tuotteiden laadunvarmistuksesta. Jaoimme vuosikymmenten kokemustiedon Lubawan työntekijöiden kanssa kouluttamalla ja mentoroimalla. Tämän tiedonvaihdon avulla loimme suuren synergian Liettuan ompelutehtaan ja Lubawan tuotannon välille. Lubawassa noin 60 naista on ommellut meille. Lubawan naiset työskentelevät enintään 40 tuntia viikossa.

Kun aloitimme yhteistyömme Lubawan kanssa vuonna 2017, EU:n ja Valko-Venäjän välinen poliittinen ilmapiiri oli täysin erilainen kuin nykyään. Olemme jatkuvasti tarkkailleet ompelutehtaan tilannetta ja olosuhteita. Haluamme korostaa, että pääpaino on aina ollut ihmisissä järjestelmien sijaan. Toisin sanoen emme ryhtyneet yhteistyöhön Valko-Venäjän Lubawan kanssa maan hallinnon takia, vaan siellä asuvien erittäin pätevien valkovenäläisten miesten ja naisten takia. Lisäksi meillä oli mahdollisuus edistää työllisyyttä maassa, joka kärsii suuresti sosiaalisesta ja taloudellisesta eriarvoisuudesta. Maan hallinto on oma osansa, mutta toinen osa on – meidän näkökulmastamme – meille työskentelevät naiset, ja olemme todella tyytyväisiä heihin ja heidän työhönsä.

Turkissa ja Kiinassa valmistetut sukat

Emme voi itse valmistaa sukkia ompelutehtaallamme Liettuassa, joten olemme etsineet toimittajan, joka täyttää kestävyyttä ja laatua koskevat vaatimuksemme. Sukat on aikaisemmin tuotettu Kiinassa, mutta vuonna 2021 päätimme vaihtaa toimittajaamme ja tuotantoa on nyt yksinomaan Turkissa. Tuotantomme Turkissa on vielä melko uusi asia, joten pieni osa verkkokauppamme sukkavalikoimasta on edelleen Kiinassa valmistettu. Sukat ovat aina olleet – ja ovat edelleen – GOTS-sertifioituja. Tämä on sinun takuusi siitä, että tuotannossa ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja ja että Kansainvälisen työjärjestön ILO:n asettamat työolosuhteiden kriteerit täyttyvät.

10 % alennusta ensimmäisestä tilauksestasi

Kun tilaat uutiskirjeemme. Samalla saat tietoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.

Hyväksy markkinoinnin evästeet, niin voit tilata uutiskirjeemme

Muuta asetuksiasi

DILLING on tanskalainen perheyritys, joka on valmistanut jo sukupolvien ajan lämpimiä luomuvillaisia tuotteita. Nykyään valmistamme koko perheen luomulaatuisia merinovilla- ja puuvillavaatteita neljättä sukupolvea edustavan Morten Dillingin johdolla. Luomumateriaaleista valmistettujen alusvaatteidemme hinnat ovat maltillisia, koska ostat tuotteet suoraan valmistajalta.

Verkkokaupastamme löydät pehmeitä, hengittäviä ja allergiaystävällisiä vaatteita. Ne on valmistettu luonnonmateriaaleista ilman haitallisia kemikaaleja, hyvissä työoloissa Euroopan rajojen sisällä.

Useimmilla tuotteillamme on pohjoismainen Joutsenmerkki, ja ne värjätään hellävaraisesti DILLINGin omassa värjäämössä Tanskassa.

Löydät DILLINGin tuotteita seuraavista maista: dk.dilling.comdilling.dedilling.sedilling.nluk.dilling.comdilling.frno.dilling.com.