Pohjoismainen Joutsenmerkitty värjäämömme

Oman värjäämömme vahvuus

Bredstenissä, Vejlen laitamilla Tanskassa sijaitsevassa värjäämössämme värjäämme ja käsittelemme ekologiset merinovilla- ja puuvillatuotteemme ilman haitallisia kemikaaleja ja raskasmetalleja. Uskomme koko sydämestämme, että tällä on suuri merkitys ympäristöllemme, kollegoillemme ja tietysti sinulle – asiakkaallemme, joka pidät ylläsi vaatteitamme ihoasi vasten.

Oman värjäämömme vahvuus on ennen kaikkea se, että täällä valmistamamme tuotteet ovat omassa valvonnassamme. Tämä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että 300 työntekijäämme voivat nukkua yönsä levollisina, koska tiedämme tarkoin, mitä väriaineita ja kemikaaleja olemme käyttäneet vaatteissa, joita sinä ja läheisesi käytätte. Tiedämme myös, että olemme tehneet paljon työtä varmistaaksemme toimintamme johdonmukaisuuden ja erittäin korkean laadun.

Tanskan ainoa pohjoismaisen ympäristömerkin – Joutsenmerkin – saanut värjäämö

Nykyisin Tanskassa ei ole juurikaan värjäämöjä jäljellä. Itse asiassa meidän värjäämömme on toinen kahdesta jäljellä olevasta värjäämöstä koko Tanskassa – ja se on myös ainoa tanskalainen värjäämö, jolla on Joutsenmerkki – Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki.

Merkitystä ympäristölle, merkitystä sinulle

Kehitämme ja edistämme tuotantoamme jatkuvasti, jotta se olisi mahdollisimman hellävarainen ympäristölle ja sinulle. Teemme näin, koska me kaikki tiedämme, että ympäristön kuormitus on jo suuri, ja koska valmistamiamme vaatteita käytetään usein ihoa vasten. Siksi emme käytä värjäämössämme haitallisia kemikaaleja tai raskasmetalleja. Näin sinä ja perheesi voitte käyttää DILLINGin tuotteita lähellä ihoa ilman huolta haitallisista kemikaaleista. Tämä tekee vaatteistamme erityisen sopivia myös herkkäihoisille.

Olemme harkiten valinneet tuotantoomme vain Joutsenmerkin hyväksymät väriaineet, jotka eivät sisällä haitallisia kemikaaleja. Emme myöskään käytä raskasmetalleja tuotannossamme, sillä ne voivat olla ongelmallisia sekä ympäristölle että ihmisille kertyessään elimistöön ja luontoon. Koska emme käytä raskasmetalleja tuotannossamme, voimme sen vuoksi tarjota vain rajoitetusti värejä: esimerkiksi kirkkaan sininen, vihreä ja turkoosi ovat värejä, jotka sisältävät haitallisia aineita. Tämä on kuitenkin valinta, johon olemme täysin tyytyväisiä. Meille terveys- ja ympäristönäkökohdat ovat paljon tärkeämpiä kuin käytettävissä oleva hieman rajallinen värivalikoima.

Ei Superwash-käsittelyä

Värjäämössämme käytämme puhdasta villaa, jota ei ole käsitelty ympäristöä rasittavalla Superwash-menetelmällä. Tämä, sekä päätöksemme olla käyttämättä raskasmetalleja värjäämössämme, tekee tästä merinovillan käsittelytavasta täysin ainutlaatuisen alalla.

Superwash on käsittely, jolla parannetaan villan pesukykyä poistamalla ensin kutittavat karvat kloorilla ja päällystämällä kuidut sitten ohuella muovikerroksella (joko luonnollisella (puun hartsi) tai keinotekoisella hartsilla (jonkinlainen muovi)). Tämä käsittely tekee villasta kestävämmän äkillisiä lämpötilanvaihteluita ja kulutusta vastaan. Kaiken kaikkiaan se tekee villakuiduista konepesunkestäviä. Valitettavasti tämän käsittelyn yhteydessä jäteveden mukana poistuu paljon klooria (AOX), jolla on haitallinen vaikutus ympäristöön. Käsittely tuhoaa myös paljon villan luonnollisia ominaisuuksia. Muovipinnoite heikentää villakuitujen luonnollista kykyä eristää kylmää, säätää lämpötilaa ja imeä kosteutta.

Superwash-menetelmän sijaan käsittelemme puhtaat merinovillakuidut pehmentävällä, ympäristöystävällisellä 10 tuntia kestävällä värjäys- ja entsyymikäsittelyllä. Tämä poistaa hellävaraisesti kutittavat karvat ja pehmentää villakuidut, mutta jättää merinovillan kaikki hyvät luonnolliset ominaisuudet täysin koskemattomiksi – näin saat poikkeuksellisen pehmeän ja turvallisen tuotteen.

Ainutlaatuinen, ympäristöystävällinen värjäys- ja entsyymikäsittelymme

Villan käsittely ja värjäys on pitkä prosessi, joka koostuu useista eri vaiheista. Alan standardi villan käsittely- ja värjäysprosessi kestää noin kahdeksan tuntia, mutta meidän ainutlaatuinen värjäys- ja entsyymikäsittelymme kestää yhteensä 10 tuntia alusta loppuun. Liiketoiminnan kannalta tarkasteltuna tämä on kallis investointi. Sanonta "aika on rahaa" pitää hyvin paikkansa tuotantotoiminnassa. Useimmiten tuote halutaan saada tuotannon läpi – lampailta paidaksi – mahdollisimman nopeasti. Mutta meillä on erilainen tapa toimia värjäämössämme. Laatu vaatii aikaa. Hellävaraiset käsittelyt vievät aikaa. Ja uskomme vilpittömästi, että käytetty ylimääräinen aika on ehdottomasti sen arvoista – jotta sinä ja perheesi voitte tuntea olonne hyväksi pukiessanne vaatteitamme ihoanne vasten.

Värjäys- ja entsyymikäsittelyn keskeiset vaiheet:

Resepti

Aina kun suunnittelijallamme Annalla on mielessään uusi väri, värjäysmestarimme Charlotte Høgedal toteuttaa hänen ideansa. Ennen kuin uusi värjäysprosessi voidaan aloittaa, Charlotte laatii reseptin – tai kaavan – käsittelyä varten. Kaava on luettelo ainesosista/komponenteista ja määrittely siitä, kuinka paljon kutakin komponenttia on lisättävä halutun värin saavuttamiseksi. Reseptin tekeminen vaatii vuosien kokemusta ja huolellista paneutumista yksityiskohtiin.

Pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin, saaneena värjäämönä noudatamme erittäin korkeita väriaineita ja kemikaaleja koskevia standardeja. Käytämme vain Joutsenmerkin hyväksymiä väriaineita valitessamme komponentteja, jotka sisältyvät kuhunkin kaavaan. Joutsenmerkillä on tiukimmat vaatimukset väri- ja käsittelyprosessin suhteen, sen vuoksi olemme halunneet sertifioida tuotteemme juuri sillä.

Käsittely

Kun kaava on laadittu, kangas on valmis käsiteltäväksi ja värjättäväksi. Nämä vaiheet tehdään yhdellä ja samalla laitteella. Pieni hauska tieto värjäämöstämme: kaikilla laitteillamme on nimi – Emma, Alberte, Basse, Klaus ja Erik. Nimet on annettu vanhojen työntekijöittemme ja DILLINGin henkilökunnan lasten ja lastenlasten mukaan.

Merinovillatuotteissamme käytettävästä kankaasta poistetaan kutittavat karvat ennen värjäystä entsyymikäsittelyllä. Entsyymikäsittely toimii hajottamalla peptidisidoksien proteiineja. Tämä poistaa hellävaraisesti kutittavat karvat ja pehmentää villakuituja säilyttäen kaikki merinovillan luonnolliset edut täysin koskemattomina – näin saat poikkeuksellisen pehmeän ja puhtaan tuotteen.

Koko prosessia valvotaan sen varmistamiseksi, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Jos kangas jätetään entsyymikäsittelyyn liian pitkäksi aikaa, kangas heikkenee, koska entsyymit "syövät" kuituja, kunnes niistä ei ole enää mitään jäljellä.

Värjäämössämme puuvilla käsitellään erilaisella menetelmällä, jota kutsutaan BioPolish-käsittelyksi. Se on myös entsyymipohjainen käsittely, joka kestää noin 15–16 tuntia alusta loppuun. Samoin kuin merinovillatuotteissamme käytetty entsyymikäsittely, BioPolish poistaa puuvillan pinnasta varovasti ylimääräiset karvat.

Jos olet kiinnostunut tietämään enemmän käsittelymenetelmistä, lue lisää täältä.

Kuivaus

Seuraavaksi villa lingotaan ja puuvilla puristetaan. Kangas kulkee koneen läpi, jossa se ilmakuivataan. Tämä on erityisen tärkeää villalle, koska villa kutistuu tässä vaiheessa 20–25 %. Näin varmistetaan, että villa ei kutistu yli 5 % sen jälkeen, kun se on ommeltu vaatteeksi ja lähetetty asiakkaalle.

Materiaali on nyt valmis lähetettäväksi Liettuaan, jossa se leikataan, ommellaan, pakataan ja lähetetään Herningin varastollemme.

Miten kaikki sai alkunsa

Matkallamme kohti pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin saanutta värjäämöä oli kolme tärkeää tapahtumaa, jotka muokkasivat tapaamme käsitellä tuotteitamme.

Lue koko tarina täältä.

  • 1985

    Kutistaminen ilman formaldehydiä

  • 1991

    Värjääminen ilman haitallisia kemikaaleja ja raskasmetalleja

  • 1996

    Tuotteidemme laadun parantaminen

"Yhtenä päivänä vaimoni, Bente, sanoi minulle: Villy, sinulla on todella kallis harrastus."

Villy Bertelsen, 3. sukupolvi ja aiempi johtaja

Värjäämömme jalanjälki

Puolueettomat jätevesitestit osoittavat, että Joutsenmerkin saaneen värjäämömme jätevesissä ei esiinny haitallisia kemikaaleja, kuten raskasmetalleja.

10 % alennusta ensimmäisestä tilauksestasi

Kun tilaat uutiskirjeemme. Samalla saat tietoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.

Hyväksy markkinoinnin evästeet, niin voit tilata uutiskirjeemme

Muuta asetuksiasi

DILLING on tanskalainen perheyritys, joka on valmistanut jo sukupolvien ajan lämpimiä luomuvillaisia tuotteita. Nykyään valmistamme koko perheen luomulaatuisia merinovilla- ja puuvillavaatteita neljättä sukupolvea edustavan Morten Dillingin johdolla. Luomumateriaaleista valmistettujen alusvaatteidemme hinnat ovat maltillisia, koska ostat tuotteet suoraan valmistajalta.

Verkkokaupastamme löydät pehmeitä, hengittäviä ja allergiaystävällisiä vaatteita. Ne on valmistettu luonnonmateriaaleista ilman haitallisia kemikaaleja, hyvissä työoloissa Euroopan rajojen sisällä.

Useimmilla tuotteillamme on pohjoismainen Joutsenmerkki, ja ne värjätään hellävaraisesti DILLINGin omassa värjäämössä Tanskassa.

Löydät DILLINGin tuotteita seuraavista maista: dk.dilling.comdilling.dedilling.sedilling.nluk.dilling.comdilling.frno.dilling.com.