Leikkaamomme

Oman leikkaamon vahvuus

Meillä on ollut leikkaamo Tanskassa jo vuosia. Liiketoimintamme kehittyessä tarpeemme laajentua kasvoi. Sen vuoksi ostimme vuonna 2005 Liettuasta ompelimon ja muutimme sen leikkaamoksi. Nyt sekä ompelimomme että leikkaamomme sijaitsevat Liettuassa hyvin lähellä toisiaan. Kuten oman värjäämön omistaminen, myös oman leikkaamon ansiosta voimme hallita ja vaikuttaa tärkeään osaan toimitusketjuamme. Tämä antaa meille mahdollisuuden varmistaa tuotteidemme tasainen ja erittäin korkea laatu.

Työolot

Teemme tiiviistä yhteistyötä liettualaisten kollegoidemme kanssa ja olemme yhteydessä päivittäin. Leikkaamossa työskentelee 10 kollegaamme – pääasiassa naisia, mutta myös muutamia nuoria miehiä fyysisesti raskaammissa tehtävissä. Leikkaamon henkilökunta työskentelee arkisin klo 7.00–15.30.

Vuosien mittaan leikkaamossa on tehty parannuksia. Sisäilman laadun parantamiseksi on asennettu ilmanvaihtojärjestelmä. Viimeisten kolmen vuoden aikana olemme myös uusineet koneemme huipputekniikan mukaisiksi. Uudet automaattiset leikkurit ovat osaltaan auttaneet parantamaan sisäilmaa – toisin kuin manuaalisesti kangasta leikattaessa, automaattiset koneet vähentävät huomattavasti tilassa leijuvan pölyn määrää, mikä parantaa sisäilman laatua ja tekee tarpeettomaksi tämäntyyppisessä tuotannossa yleensä käytettävät hengityssuojaimet.

Päivittäiset toimet

Danvassa leikataan kaikki puuvilla- ja merinovillakankaamme. Kangas saapuu tuotantolaitokselle Tanskassa sijaitsevasta värjäämöstä valtavina kangasrullina. Rullat lastataan huolellisesti suurille leikkauspöydille ja kangas kerrostetaan – 25–50 kerrosta kerrallaan. Kankaaseen luodaan ilmatyhjiö, joka tarttuu kankaaseen ja pitää sen paikallaan. Tyhjiö helpottaa leikkuria leikkaamaan tiensä kerrosten läpi. Kuviot on ohjelmoitu leikkuriin, joten se tietää tarkalleen, miten ja mihin leikkaukset on tehtävä. Kuvioiden asettelu suunnitellaan tarkasti, jotta jokaisesta kangaspalasta saadaan paras mahdollinen hyöty irti.

12 työntekijää voivat leikata suuren määrän vaatteita vain viidessä päivässä. He voivat leikata jopa 65 000 vaatekappaletta viikossa. Tämä tarkoittaa huikeaa 2,9 miljoonaa vaatekappaletta vuodessa.

Viitenä päivänä viikossa

65 000 vaatekappaletta viikossa

2.9 miljoonaa vaatekappaletta vuodessa

Tuotantohävikin minimointi

Keskitymme jätteen minimointiin ja jokaisen kangasrullan hyödyntämiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Nyrkkisääntönä on, että vähintään 80 % kankaasta on käytettävä – mutta useimmiten ylitämme jopa 90 % käyttöasteen. Kuten kuvitella saattaa, tämä tarkoittaa jokaisen mallin järjestelmällistä suunnittelua, jotta niistä saadaan mahdollisimman tarkkoja ja optimoituja. Kuosisuunnittelijamme Stefan vertaa tätä prosessin osaa mielellään laajamittaiseen Tetris-peliin. Jokaisella leikatulla kappaleella on merkitystä, ja niiden on sovittava yhteen, jotta kangashävikki saadaan minimoitua.

Pienet jäljelle jääneet kangaspalat myydään brittiläisille yhteistyökumppaneille, jotka kierrättävät kangasjätteet. Isossa-Britanniassa toimiva yritys tuo ja vie maahan kangasjätettä ja ylijäämävaatteita. Se toimii Afrikassa, Latviassa, Turkissa, Afganistanissa, Puolassa ja Kanadassa. Jätteet kerätään 4–5 viikon välein Liettuan tehtaaltamme ja viedään Isoon-Britanniaan, jossa ne lajitellaan ja puhdistetaan. Tämän jälkeen kangasjätteet sekoitetaan nailoniin tai akryyliin lujuuden lisäämiseksi, sillä prosessin läpikäyneet villakuidut ovat itsessään aivan liian lyhyitä kierrätystarkoituksiin. Ne tarvitsevat sidoksen, jotta ne voidaan kierrättää ja herättää henkiin. Valmis sekoite myydään tehtaille, jotka kehräävät ja kutovat kuidut kankaaksi. Kierrätetty kangas voidaan sitten myydä ja käyttää uusien tuotteiden valmistukseen. Näin ylijäämäpalat eivät mene hukkaan, vaan ne pysyvät kierrossa.
Tästä voit lukea lisää siitä, miten suhtaudumme kiertotuotantoon ja myymättömiin tekstiileihin.

10 % alennusta ensimmäisestä tilauksestasi

Kun tilaat uutiskirjeemme. Samalla saat tietoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.

Hyväksy markkinoinnin evästeet, niin voit tilata uutiskirjeemme

Muuta asetuksiasi

DILLING on tanskalainen perheyritys, joka on valmistanut jo sukupolvien ajan lämpimiä luomuvillaisia tuotteita. Nykyään valmistamme koko perheen luomulaatuisia merinovilla- ja puuvillavaatteita neljättä sukupolvea edustavan Morten Dillingin johdolla. Luomumateriaaleista valmistettujen alusvaatteidemme hinnat ovat maltillisia, koska ostat tuotteet suoraan valmistajalta.

Verkkokaupastamme löydät pehmeitä, hengittäviä ja allergiaystävällisiä vaatteita. Ne on valmistettu luonnonmateriaaleista ilman haitallisia kemikaaleja, hyvissä työoloissa Euroopan rajojen sisällä.

Useimmilla tuotteillamme on pohjoismainen Joutsenmerkki, ja ne värjätään hellävaraisesti DILLINGin omassa värjäämössä Tanskassa.

Löydät DILLINGin tuotteita seuraavista maista: dk.dilling.comdilling.dedilling.sedilling.nluk.dilling.comdilling.frno.dilling.com.