Merinovillamme

Osaamisemme perustuu luonnonmateriaaleihin

Yrityksemme on toiminut jo vuodesta 1916 ja erityisosaamisemme on luonnonmateriaaleissa. Viime vuosisadan aikana olemme työskennelleet väsymättä kehittääksemme, optimoidaksemme, ja parantaaksemme huolellisesti näiden materiaalien laatua – säilyttäen kuitenkin koskemattomina materiaalien ainutlaatuiset luonnolliset ominaisuudet.

Tuotteissamme käyttämämme villa on merinovillaa, joka on yksi maailman hienoimmista ja pehmeimmistä villalaaduista. Merinovillamme on 100 % ekologista. Se tulee viljelijöiltä, jotka käyttävät vain mulesing-vapaita menetelmiä ja noudattavat korkeimpia vaatimuksia eläinten hyvinvoinnin toteutumiseksi. Toisin sanoen, kun ostat villatuotteita DILLINGiltä, saat varmasti onnellisten lampaiden korkealaatuista villaa.

Lue lisää lampaistamme ja lauman hyvinvoinnista täältä.

Ei Superwash-käsittelyä

Villa on villaa... vai onko? Villatyyppien välillä on itse asiassa suuria eroja – ei ainoastaan laadun suhteen, vaan myös – ja ehkä vielä tärkeämmän – sen suhteen, miten kuituja käsitellään tuotannon aikana.

Värjäämössämme käytämme puhdasta merinovillaa, jota ei ole käsitelty ympäristöä kuormittavalla menetelmällä, joka tunnetaan nimellä Superwash. Tämä, sekä päätöksemme olla käyttämättä raskasmetalleja värjäämössämme, tekee tästä merinovillan käsittelytavastamme alalla täysin ainutlaatuisen.

Superwash on käsittely, jolla parannetaan villan pesunkestävyyttä poistamalla ensin kutittavat karvat kloorilla ja päällystämällä kuidut sitten ohuella muovikerroksella (joko luonnollisella puun hartsilla tai keinotekoisella hartsilla, joka on muovia). Tämä käsittely tekee villasta kestävämmän äkillisiä lämpötilanvaihteluita ja kulutusta vastaan. Kaiken kaikkiaan se tekee villakuiduista konepesunkestäviä. Valitettavasti tämän käsittelyn yhteydessä jäteveden mukana poistuu paljon klooria (AOX), jolla on haitallinen vaikutus ympäristöön. Käsittely tuhoaa myös villan luonnollisia ominaisuuksia. Muovipinnoite heikentää villakuitujen luonnollista kykyä eristää kylmää, säätää kehon lämpötilaa ja sitoa kosteutta.

Ympäristöystävällinen, 10-tuntinen värjäys- ja entsyymikäsittelymme

Superwash-menetelmän sijaan käsittelemme puhtaat merinovillakuidut pehmentävällä, ympäristöystävällisellä 10-tuntisella värjäys- ja entsyymikäsittelyllä. Entsyymikäsittely kohdistuu kuitujen peptidisidoksiin proteiinien hajottamiseksi. Tämä poistaa hellävaraisesti kutittavat karvat ja pehmentää villakuidut, mutta jättää merinovillan kaikki hyvät luonnolliset ominaisuudet täysin koskemattomiksi – näin saat poikkeuksellisen pehmeän ja puhtaan tuotteen.

Tämän entsyymikäsittelyn myötä villamme on ainutlaatuista, sillä se on valmistettu käyttämättä klooria ja muovia. Hellävaraisempi menetelmä kuitenkin tekee merinovillatuotteistamme hieman herkempiä äkillisille lämpötilanmuutoksille ja kovalle kulutukselle. Jotta merinovillakuitujen upeat luonnolliset ominaisuudet säilyisivät ennallaan, varmista että noudatat vaatteesi hoito- ja pesuohjemerkintöjä, tai vieraile pesuoppaassamme täällä, josta löydät DILLING-villasi pesuohjeet.

Kaikki tuotteemme, jotka on valmistettu tyypillisestä villalaadustamme – 1x1, 8x1 ja multiribbineuloksesta – ovat saaneet ainutlaatuisen 10-tuntisen ympäristöystävällisen entsyymikäsittelyn, jonka lopputuloksena on uskomattoman pehmeä ja kutittamaton tuote.

Kaikki sileäneulostuotteemme ovat saaneet Naturetexx® Plasma -käsittelyn – se on ympäristöystävällinen metodi, jossa villakuitujen käsittelyyn käytetään vain sähköä ja ilmaa. Käsittelyn tuloksena voimme tarjota sinulle kestävän ja uskomattoman pehmeän tuotteen. Merinovillasilkkiset tuotteemme ovat saaneet EXP-käsittelyn – vaihtoehto Superwash-käsittelylle – ilman klooria ja jossa merinovillan kutittavat pienet karvat kapseloidaan, ja lopputuloksena on erittäin pehmeä ja kutittamaton villa.

Lisätietoja käytetyistä menetelmistä löydät täältä.

Merinovillamme ominaisuudet

Merinovilla on yksi maailman hienoimpia ja pehmeimpiä villalaatuja. Kuidun halkaisija kertoo, kuinka hienojakoista kuitu on – tästä käytetään yksikköä mikroni tai Nm. Seuraavassa käsittelemme näitä kahta termiä.

Mikroni

Merinovillakuitu on hienompaa kuin muiden villatyyppien kuidut, ja siksi se soveltuu niin hyvin ihoa vasten pidettäviin vaatteisiin sekä ulkoilu- ja urheiluvaatteisiin. Kun hienot merinovillakuidut koskettavat ihoa, ne yksinkertaisesti taipuvat – toisin kuin muut villatyypit, joilla on taipumus pistellä ja raapia ihoa. Tuotteissamme käytämme villakuituja erittäin hienoista 17,5 mikronin kuiduista 21,5 mikronin mediumiin, joissa yksi mikroni vastaa metrin miljoonasosaa. Vertailun vuoksi ihmisen hius on tyypillisesti 50 mikronia.

Nm

Lisäksi ilmoitamme laadun lankakerittäin, esimerkiksi Nm 40/1. Nm tarkoittaa ”numero metric count” ja perustuu 1000 m (metri) yksiköiden määrään kilogrammassa (kg) lankaa (1000 m/kg). Nyrkkisääntönä on, että mitä hienompaa lankaa sitä suurempi luku.

Kaikissa mitoissa on kaksi numeroa – ensimmäinen luku on säikeiden määrä ja toinen on niiden lankojen (tai päiden) lukumäärä, jotka on kierretty yhteen langaksi. Esimerkissämme, Nm 40/1, yksi kilo koostuu 40 000 metristä lankaa ja yhdestä säikeestä. Jos laskenta olisi ollut 40/2, se tarkoittaisi yhtä kiloa lankaa, joka koostui 40 000 metristä lankaa ja kahdesta toisiinsa kierretystä säikeestä, mikä viime kädessä johtaisi paksumpaan ja muhkeampaan villatuotteeseen.

Merinovillalaadut

Tuotteen lopulliset ominaisuudet ovat riippuvaisia eri tekijöistä – neulontatekniikasta ja kuitusekoituksesta.

Helpottaaksemme valintaasi eri villalaatujemme välillä olemme nimenneet ne käytetyn neulontatekniikan (1x1, 8x1, multiribbi, 4x2, sileäneulos ja frotee), kuitusekoituksen (merinovillasilkki, merino- ja alpakanvilla) tai käsittelyn (villafleece) mukaisesti.

Lue tarkemmin eri villalaadustamme täältä löytääksesi tarpeisiisi parhaiten sopivan tuotteen.

10 % alennusta ensimmäisestä tilauksestasi

Kun tilaat uutiskirjeemme. Samalla saat tietoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.

Hyväksy markkinoinnin evästeet, niin voit tilata uutiskirjeemme

Muuta asetuksiasi

DILLING on tanskalainen perheyritys, joka on valmistanut jo sukupolvien ajan lämpimiä luomuvillaisia tuotteita. Nykyään valmistamme koko perheen luomulaatuisia merinovilla- ja puuvillavaatteita neljättä sukupolvea edustavan Morten Dillingin johdolla. Luomumateriaaleista valmistettujen alusvaatteidemme hinnat ovat maltillisia, koska ostat tuotteet suoraan valmistajalta.

Verkkokaupastamme löydät pehmeitä, hengittäviä ja allergiaystävällisiä vaatteita. Ne on valmistettu luonnonmateriaaleista ilman haitallisia kemikaaleja, hyvissä työoloissa Euroopan rajojen sisällä.

Useimmilla tuotteillamme on pohjoismainen Joutsenmerkki, ja ne värjätään hellävaraisesti DILLINGin omassa värjäämössä Tanskassa.

Löydät DILLINGin tuotteita seuraavista maista: dk.dilling.comdilling.dedilling.sedilling.nluk.dilling.comdilling.frno.dilling.com.