Claudia ja Daniel matkalla maailman ympäri DILLING-vaatteissa

Saksalaiset Claudia ja Daniel ottivat kaksi vuotta elämästään kiertääkseen maailman ympäri polkupyörillään. Matka vaatii hyvät varusteet ja siksi he pakkasivat mukaansa myös DILLING-villavaatteita. Matkan he aloittavat Iranin muinaista Silkkitietä pitkin.
Olemme matkanneet 770 päivää pyöräillen – 5 maanosaa ja 4 ilmastovyöhykettä. Otimme matkaan vain välttämättömimmät varusteet: teltan, ruuanlaittovälineet, vettä ja ruokaa, polkupyörien varaosia ja tietysti korkealaatuisia eri vuodenaikoihin sopivia vaatteita. Vedenpitävien kuoritakkien ja lämpimäksi topattujen takkien lisäksi päätimme ottaa matkaan merinovilla-alusvaatteet. Villa ei varastoi kosteutta, suojaa hikoilulta ja hylkii likaa. Se on siksi myös helppo puhdistettava – erityisen hengittävä ja nopeasti kuivuva. Valitsimme matkallemme DILLINGin pitkähihaiset paidat, t-paidat ja alushousut. DILLING tuottaa vaatteensa oikeudenmukaisesti, kestävästi ja eläin- ja ympäristöystävällisesti.
Pitkähihaisissa paidoissa ja t-paidoissa on väljä istuvuus, mikä mahdollistaa vapaan liikkeen ja hyvän liikkuvuuden. Tyypillistä pyöräilyasentoa ajatellen olkapäiden seudulla on riittävästi tilaa. Erittäin pitkille miehille malli saattaa olla hieman lyhyt. Oikein sijoitetut tasosaumat takaavat uskomattoman käyttömukavuuden, kun mikään ei tunnu epämukavalta tai kiristä päällä. Kangas tuntuu erittäin pehmeältä ja kuin toiselta iholta – jopa kosteana. Kenties erittäin ohut villamallisto toimisi erinomaisesti todella kuumillakin alueilla. Me pidimme eniten mukavista pitkistä alushousuista. Ne saivat meidät melkein innolla odottamaan kylmiä ja sateisia päiviä teltassamme!
Puuvilla sitoo paljon kosteutta ja tuntuu nopeasti märältä, kun taas merinovilla kuljettaa kosteuden pois iholta ja hengittää. Kuumalla säällä (kun hikoilet paljon) paidat auttavat sinua pysymään viileämpänä. Ja vaikka hikoilisitkin runsaasti, paita tuntuu silti miellyttävältä päällä, eikä muutu märäksi kalvoksi ihoa vasten. Aina kun oli mahdollista, kastelimme paitojamme ja pidimme niitä päällämme märkänä, näin ne toimivat kuin mobiilina ilmanjäähdyttimenä. Koska villa on myös likaa hylkivää, meidän ei tarvinnut pestä vaatteita kovin usein. Ja silloin kun pesimme, huuhdoimme paidat läheisessä purossa ja jätimme ne yöksi kuivumaan pyörän tangoille. Sama puuvillalla? Mahdotonta! Vaate ei olisi aamulla puhdas eikä kuiva. Käsityksemme mukaan merinovilla kuivuu kaksi kertaa nopeammin kuin puuvilla.
Siinä missä Claudia näytti erittävän vain ruusun tuoksua, minä Daniel, en voinut kuvitellakaan, että kukaan kestäisi tuoksuani puuvilla- tai lycra-paidassa parin päivän jälkeen. Merinovaatteet saattavat tuoksahtaa useamman päivän jälkeen, mutta kun huuhtelet ja kuivatat ne, haju on poissa. Enimmäkseen huuhtelimme vaatteet 7-10 päivän välein. Ja koska vaatteiden peseminen on todella yksinkertaista, vaihdoimme alushousummekin päivittäin. Tämä oli harvinainen ylellisyys, kun ajatellaan kuukausien pyöräilyreissua.
Siitä puheen ollen, käytimme kaikkia alushousuja enemmän tai vähemmän 150 päivää, ja 400 tuntia jo pelkästään pyöräillessä, istuen, hankautuen, lukemattomasti pesten ja vääntäen – valtava kuormitus vaatteelle. Tähän mennessä vain istumapinta on ohentunut, kaksi saumaa on rikkoutunut, mutta silti merinohousut ovat edelleen toimintakunnossa. Mikä suorituskyky! Paitoja olemme käyttäneet hieman vähemmän ja ne eivät ole osoittaneet merkkiäkään heikkoudesta. Vain leggingsien nukkainen kangas on saanut muutaman reiän kahden vuoden aikana.
Merinovillavaatteilla on oma hintalappunsa ja se nostaa myös odotuksia, mutta niiden hankkiminen on todella hyvä sijoitus. Varsinkin pitkille reissuille, kun vaatemäärä on rajallinen. Kangas ei kaipaa juurikaan huoltoa. Kaksi paitaa ja kahdet housut riittävät – ja silti sinulla on puhdasta päällepantavaa joka päivä!

/Claudia & Daniel

10 % alennusta ensimmäisestä tilauksestasi

Kun tilaat uutiskirjeemme. Samalla saat tietoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.

Hyväksy markkinoinnin evästeet, niin voit tilata uutiskirjeemme

Muuta asetuksiasi

DILLING on tanskalainen perheyritys, joka on valmistanut jo sukupolvien ajan lämpimiä luomuvillaisia tuotteita. Nykyään valmistamme koko perheen luomulaatuisia merinovilla- ja puuvillavaatteita neljättä sukupolvea edustavan Morten Dillingin johdolla. Luomumateriaaleista valmistettujen alusvaatteidemme hinnat ovat maltillisia, koska ostat tuotteet suoraan valmistajalta.

Verkkokaupastamme löydät pehmeitä, hengittäviä ja allergiaystävällisiä vaatteita. Ne on valmistettu luonnonmateriaaleista ilman haitallisia kemikaaleja, hyvissä työoloissa Euroopan rajojen sisällä.

Useimmilla tuotteillamme on pohjoismainen Joutsenmerkki, ja ne värjätään hellävaraisesti DILLINGin omassa värjäämössä Tanskassa.

Löydät DILLINGin tuotteita seuraavista maista: dk.dilling.comdilling.dedilling.sedilling.nluk.dilling.comdilling.frno.dilling.com.