SertifikaatitDILLINGillä hyödynnämme sertifikaatteja löytääksemme toimittajia, jotka kykenevät vastaamaan korkeisiin vaatimuksiimme ympäristöä säästävästä kestävästä tuotannosta. Sertifikaatit myös osoittavat, että me itse täytämme nämä vaatimukset ja noudatamme niitä. Se ei ole pelkkää puhetta.

Pohjoismainen ympäristömerkki – Joutsenmerkki
Ekologiset tuotteemme on sertifioitu Pohjoismaisella ympäristömerkillä, Joutsenmerkillä. Joutsenmerkillä on korkeat vaatimukset tuotannon ympäristöystävällisyyden suhteen. Erityisesti värjäysprosessilla on korkeat vaatimukset – esim. raskasmetallien käyttö tuotannossa on kielletty. Joutsenmerkin kriteerit vaativat myös hyvät työolosuhteet. On myös hyvä tietää, että Joutsenmerkki on pääosin ympäristövaikutuksiin keskittyvä merkki – mutta ei suoranaisesti ekologisuuteen. Ekologisuuden osalta vaatimus on, että materiaali on vähintään 10 % ekologisista raaka-aineista (tämä on mielestämme liian alhainen).

Löydät Joutsenmerkki-sertifikaatin täältä.

Oekotex 100 (luottamus tekstiileihin)
Alusvaatteiden valmistukseen tarvitaan myös lisämateriaaleja kuten langat, kuminauhat, napit jne. Näiden lisämateriaalien osalta voi olla haasteellista löytää yhteistyökumppaneita, jotka vastaavat laatustandardejamme ja ovat myös mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Valitsemme tarkoin ja hyödynnämme sertifikaatteja tässä prosessissa. Vähimmäisvaatimus on, että lisämateriaalit ovat Oekotex 100 -sertifioituja. Tämä osoittaa, että tuotteessa ei ole haitallisia kemikaaleja. Se ei kuitenkaan kerro siitä, miten tuote on valmistettu.


LUE LISÄÄ YMPÄRISTÖ SÄÄSTÄVÄ