Hyvästit liikakulutukselle

DILLING on valmistanut puhtaita tuotteita jo neljän vuosikymmenen ajan – ja jatkaa samalla linjalla myös vuonna 2024. Useimmilla DILLING-tuotteilla on nykyään Joutsenmerkki, ja ne on valmistettu Euroopassa sekä värjätty omassa värjäämössä Tanskassa ilman haitallisia kemikaaleja. Merinovillan tuottavat lampaat elävät hyvissä oloissa ja saavat liikkua vapaasti.

Pyrimme tekemään toimitusketjustamme vuosi vuodelta puhtaamman. Vuonna 2023 Tanskan värjäämössä on siirrytty kohti uusiutuvampaa energiankäyttöä aurinkopaneelien avulla.

Puhtaaseen tuotantoon panostamisen lisäksi haluamme tehdä tänä vuonna jotakin erityisen merkittävää yhdessä sinun kanssasi: haluaisimme osallistua yhdessä kulutustottumusten parantamiseen. Ilmasto on kovalla koetuksella, samalla kun ylikulutus ja ylituotanto lisääntyvät edelleen nopeasti.

Tänä vuonna haluamme aloittaa uuden liikkeen puuttuaksemme huolestuttavaan trendiin: jopa 50 % vaatekaapeista löytyvistä vaatteista on ollut käyttämättä vähintään vuoden.* Haluamme siis sanoa hyvästit tarpeettomille ostoksille – ja tämä on DILLINGin keskeinen tavoite vuodelle 2024.

*Lähde: Euroopan parlamentti.

Liity joukkoon

Saattaa tuntua paradoksaaliselta, että lähdemme yrityksenä taistelemaan vaatteiden kulutuksen vähentämiseksi, vaikka DILLING on olemassa vain siksi, että asiakkaat ostavat tuotteitamme.

Koemme kuitenkin, että meidän on uskallettava muuttaa tapoja, jotta vaatekaappihäpeä muuttuisi vaatekaappi-iloksi. Näillä sanoilla muutosta kuvailee myös Royal Danish Academyn tanskalainen lehtori Else Skjold, joka on kestävän muodin ja vaatekulutuksen asiantuntija. Tarkoituksena ei ole, ettei kukaan enää koskaan osta vaatteita. Tavoitteena on, että ostaminen perustuu kriittiselle harkinnalle ja että vaatteisiin suhtaudutaan pitkäikäisenä sijoituksena.

Yhdessä teemme eron

DILLINGin toiveena on, että osallistut kanssamme ylikulutuksen ja vaatejätteen vähentämiseen tulevan vuoden aikana. Olemme kylväneet muutoksen siemenen jo vuonna 2023 ottamalla käyttöön uuden korjausoppaan ja keskittymällä tekstiilijätteen vähentämiseen.

Nyt tarvitaan toimia, ja yhdessä meillä on mahdollisuus muuttaa asioita – sekä vuonna 2024 että sen jälkeen.

Alennukset

Saattaa tuntua ristiriitaiselta, että kannustamme vähentämään kulutusta mutta tarjoamme samalla ajoittain alennuksia tuotteistamme. Alennusten tarkoituksena ei ole kriittisen ajattelun heikentäminen, emmekä halua rohkaista ylikulutukseen. Puhumme edelleen tietoisen kuluttamisen puolesta ja kannustamme suhtautumaan jokaiseen ostokseen pitkän aikavälin sijoituksena.

Haluamme luoda yhdessä asiakkaidemme kanssa yhteisön, jossa mahdollisimman moni on mukana kulutustottumusten muuttamisessa. Mitä suurempi yhteisö on, sitä parempi. Alennukset ja tarjoukset ovat yksi keino tavoittaa ihmisiä, jotka eivät ole vielä tutustuneet ympäristöystävällisiin, laadukkaisiin ja puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettuihin vaatteisiimme. Tarjoamalla ajoittain hyvän alennuksen tavoitamme enemmän ihmisiä. Se on välttämätöntä maailmassa, jossa on tarjolla aivan liikaa heikkolaatuisia ja liian halpoja vaatteita. Samalla vanhat asiakkaat voivat ostaa edullisemmin vaatteita omaan tarpeeseen tai esimerkiksi lasten kasvettua ulos edellisestä koosta.

Kokonaisuutena tarkasteltuna kampanjat antavat meille myös mahdollisuuden investoida entistä enemmän ympäristöystävälliseen tuotantoon ja muihin ympäristöä hyödyttäviin hankkeisiin. Emme voisi tehdä mitään tästä ilman sinun ja monien muiden tukea. Vain yhdessä voimme saada aikaan muutoksen.

10 % alennusta ensimmäisestä tilauksestasi

Kun tilaat uutiskirjeemme. Samalla saat tietoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.

Hyväksy markkinoinnin evästeet, niin voit tilata uutiskirjeemme

Muuta asetuksiasi

DILLING on tanskalainen perheyritys, joka on valmistanut jo sukupolvien ajan lämpimiä luomuvillaisia tuotteita. Nykyään valmistamme koko perheen luomulaatuisia merinovilla- ja puuvillavaatteita neljättä sukupolvea edustavan Morten Dillingin johdolla. Luomumateriaaleista valmistettujen alusvaatteidemme hinnat ovat maltillisia, koska ostat tuotteet suoraan valmistajalta.

Verkkokaupastamme löydät pehmeitä, hengittäviä ja allergiaystävällisiä vaatteita. Ne on valmistettu luonnonmateriaaleista ilman haitallisia kemikaaleja, hyvissä työoloissa Euroopan rajojen sisällä.

Useimmilla tuotteillamme on pohjoismainen Joutsenmerkki, ja ne värjätään hellävaraisesti DILLINGin omassa värjäämössä Tanskassa.

Löydät DILLINGin tuotteita seuraavista maista: dk.dilling.comdilling.dedilling.sedilling.nluk.dilling.comdilling.frno.dilling.com.