Merinovillaopas

Merinovillaopas

Valitse sinulle sopiva villalaatu
Yrityksemme on toiminut jo vuodesta 1916 ja erityisosaamisemme on luonnonmateriaaleissa. Viime vuosisadan aikana olemme työskennelleet väsymättä kehittääksemme, optimoidaksemme, ja parantaaksemme huolellisesti näiden materiaalien laatua – säilyttäen kuitenkin koskemattomina materiaalien ainutlaatuiset luonnolliset ominaisuudet.

Olemme koonneet alle katselmuksen eri villalaatuihimme, jotta sinun on helppo löytää tarpeisiisi sopiva tuote. Jotta sinun on helpompi erottaa villalaatumme toisistaan, olemme nimenneet ne käytetyn neulontatekniikan (1x1, 8x1, multiribbi, 4x2, sileäneulos ja frotee), kuitusekoituksen (merinovillasilkki, merino- ja alpakanvilla) tai käsittelyn (villafleece) mukaisesti.

1x1 sileäneulos

+
Tyypillisin villalaatumme. 1x1-tuotteissa on sileä ja tasainen pinta, mutta jos tarkastelet kangasta läheltä, huomaat sen hienon ribbineulotun rakenteen.

Kaikki 1x1-tuotteemme ovat saaneet ainutlaatuisen 16-tuntisen, ympäristöystävällisen entsyymikäsittelyn, jonka tuloksena voimme tarjota sinulle uskomattoman pehmeän ja kutittamattoman tuotteen. Tämä 1x1-neulontatekniikka tarjoaa keskitason joustavuuden, runsaasti liikkumavaraa ja tuntuu mukavan kevyeltä päällä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että 1x1-tuotteesi venyvät käytössä, mutta villakuidut supistuvat alkuperäiseen kokoonsa jälleen pesussa. Villakuidut ovat raakoja (käsittelemättömiä), mikä tarkoittaa, että villan luonnollisesti eristävät ja kosteutta sitovat ominaisuudet säilyvät ennallaan.


100 % ekologista merinovillaa Argentiinasta
Pohjoismainen Joutsenmerkki
Ympäristöystävällinen entsyymikäsittely
Tasainen pinta
Keskitason joustavuus
21.5 mikronia
Nm 40/1*


Koska tämä on vanhin ja suosituin laatumme, löydät aina laajan valikoiman 1x1-tuotteita vauvoille, lapsille, naisille ja miehille.


* Ainutlaatuisen entsyymikäsittelyn ansiosta 21,5 mikronia tuntuu kädessä 19,5 mikronilta.

8x1 leveä ribbineulos

+
Valmistettu tyypillisimmästä villalaadustamme, ja 8x1-neulokselle on ominaista leveä, tasainen ribbipinta.

Kaikki 8x1-tuotteemme ovat saaneet ainutlaatuisen 16-tuntisen, ympäristöystävällisen entsyymikäsittelyn, jonka tuloksena voimme tarjota sinulle uskomattoman pehmeän ja kutittamattoman tuotteen. Tämä neulontatekniikka tarjoaa keskitason joustavuuden, mikä käytännössä tarkoittaa, että 8x1-tuotteesi venyvät käytössä, mutta villakuidut supistuvat alkuperäiseen kokoonsa jälleen pesussa. Villakuidut ovat raakoja (käsittelemättömiä), mikä tarkoittaa, että villan luonnollisesti eristävät ja kosteutta sitovat ominaisuudet säilyvät ennallaan.


100 % ekologista merinovillaa Argentiinasta
Pohjoismainen Joutsenmerkki
Ympäristöystävällinen entsyymikäsittely
Leveä, yhtenäinen ribbineulosrakenne
Keskitason joustavuus
21.5 mikronia
Nm 40/1*


Osta 8x1-tuotteita vauvoille, lapsille, naisille ja miehille.


* Ainutlaatuisen entsyymikäsittelyn ansiosta 21,5 mikronia tuntuu kädessä 19,5 mikronilta.

Multiribbineulos

+
Tyypillisimmästä villalaadustamme valmistetulle multiribbineulokselle on ominaista epäsäännöllinen ja kaunis ribbipinta.

Kaikki multiribbituotteemme ovat saaneet ainutlaatuisen 16-tuntisen, ympäristöystävällisen entsyymikäsittelyn, jonka tuloksena voimme tarjota sinulle uskomattoman pehmeän ja kutittamattoman tuotteen. Tämä neulontatekniikka tarjoaa keskitason joustavuuden, mikä käytännössä tarkoittaa, että multiribbituotteesi venyvät käytössä, mutta villakuidut supistuvat alkuperäiseen kokoonsa jälleen pesussa. Villakuidut ovat raakoja (käsittelemättömiä), mikä tarkoittaa, että villan luonnollisesti eristävät ja kosteutta sitovat ominaisuudet säilyvät ennallaan.


100 % ekologista merinovillaa Argentiinasta
Pohjoismainen Joutsenmerkki
Ympäristöystävällinen entsyymikäsittely
Epäsäännöllinen ribbineulosrakenne
Keskitason joustavuus
21.5 mikronia
Nm 40/1*


Osta multiribbituotteita vauvoille, lapsille ja naisille.


* Ainutlaatuisen entsyymikäsittelyn ansiosta 21,5 mikronia tuntuu kädessä 19,5 mikronilta.

4x2 ohut ribbineulos

+
Yksi uusimmista ja suosituimmista lisäyksistämme – 4x2-tuotteille on ominaista hienovarainen, ohut ja tasainen ribbineulospinta. 4x2-tuotteisiin käytetty lanka on erityisen hienoa (18,5 mikronia), mikä tarjoaa sinulle hennon ja mukavan kevyen tuotteen.

Kaikki 4x2-tuotteemme ovat saaneet Naturetexx® Plasma -käsittelyn – ympäristöystävällinen metodi, jossa villakuitujen käsittelyyn käytetään vain sähköä ja ilmaa. Käsittelyn tuloksena voimme tarjota sinulle kestävän ja uskomattoman pehmeän tuotteen. Neulontatekniikka tarjoaa keskitason joustavuuden, mikä tarkoittaa, että tuote venyy käytön aikana, mutta villakuidut supistuvat alkuperäiseen kokoonsa jälleen pesussa.


100 % ekologista merinovillaa
Naturetexx®-plasmakäsittely
Ohut, tasainen ribbineulosrakenne
Keskitason joustavuus
18.5 mikronia
Nm 72/2


Osta 4x2-ribbineulostuotteita vauvoille, lapsille, naisille ja miehille.

Sileäneulos

+
Tunnetaan myös nimellä huippulaatuinen villa tai urheiluvaatteisiin sopivana villalaatuna, koska sen neulontatekniikka ja muotoilu tekevät tuotteista erityisen sopivia urheiluun ja ulkoiluun.

Sileäneulos-tuotteillemme on ominaista sileä, virtaviivainen pinta. Verrattuna 1x1-ribbineulokseen – jossa on myös sileä ja tasainen pinta – sileäneulos on tiheämpi rakenteeltaan. Tämän neulontatekniikan ansiosta sileäneulosvilla ei veny ja menetä muotoaan käytössä, vaan säilyttää muotonsa niin käytössä kuin pesussa. Sileäneulostuotteiden lanka on erityisen hienoa (18,5 mikronia) ja tarjoaa sinulle mukavan kevyen tuotteen.

Kaikki sileäneulostuotteemme ovat saaneet Naturetexx® Plasma -käsittelyn – ympäristöystävällinen metodi, jossa villakuitujen käsittelyyn käytetään vain sähköä ja ilmaa. Käsittelyn tuloksena voimme tarjota sinulle kestävän ja uskomattoman pehmeän tuotteen.


100 % ekologista merinovillaa
Naturetexx®-plasmakäsittely
Tasainen pinta
Sopii erityisesti urheiluun ja ulkoiluun
18.5 mikronia
Nm 72/2


Osta sileäneulosta lapsille, naisille ja miehille.

Merinovillasilkki

+
70 % ekologista merinovillaa ja 30 % mulperisilkkiä. Silkkisen pehmeä ja ilmava – merinovillasilkkiset tuotteemme ovat uskomattoman kevyitä ja kauniita, ja merinovillakuitujen luonnollisesti kehon lämpötilaa säätelevät ominaisuudet tarjoavat sinulle mukavuuden tunteen ympäri vuoden.

Merinovillasilkkiset tuotteemme ovat saaneet EXP-käsittelyn – vaihtoehto Superwash-käsittelylle – ilman klooria ja jossa merinovillan kutittavat pienet karvat kapseloidaan, ja lopputuloksena on erittäin pehmeä ja kutittamaton villa. Lisäksi näillä tuotteilla on keskitason joustavuus mikä tarkoittaa, että tuote venyy kulumisen aikana, mutta villakuidut supistuvat alkuperäiseen kokoonsa jälleen pesussa.


70 % ekologista merinovillaa / 30 % mulperisilkkiä
Ympäristöystävällinen EXP-käsittely
Tasainen pinta
Keskitason joustavuus
17.5 mikronia
Nm 60/1


Osta merinovillasilkkiä vauvoille, lapsille, naisille ja miehille.

Huomaa: Ainutlaatuinen silkkilanka on valmistettu kiinalaisesta mulperisilkistä, joka on peräisin silkkitoukkien koteloista. Pitkän ja korkealaatuisen langan takaamiseksi kotelo keitetään sisällä olevan silkkitoukan kanssa. Ei olisi mahdollista saavuttaa samaa korkealaatuista silkkiä, jos silkkiperhosen annatettaisiin pureskella tiensä ulos kotelosta, koska tällöin lanka olisi useassa lyhyemmässä osassa.

Tiedämme, että silkin ympärillä käydään jatkuvasti keskustelua siitä, onko silkin kerääminen toteutettu eettisesti oikein. Alan akateeminen tutkimus väittää, että silkkitoukat kuolevat välittömästi tuntematta kipua. Toivomme kuitenkin tulevaisuudessa pystyvämme tuottamaan villasilkkituotteita, joissa silkkitoukkien hyvinvoinnista ei ole pienintäkään epäilystä.

Villafrotee

+
Ominaista pehmeä, pörröinen sisäpinta ja sileä ulkopinta. Kankaan paksuuden vuoksi tämä villalaatu sopii erityisen hyvin lämmittäväksi välikerrokseksi tai asusteisiin, kuten pipot ja kypärämyssyt.

Kaikki villafroteetuotteemme ovat saaneet Naturetexx® Plasma -käsittelyn – ympäristöystävällinen metodi, jossa villakuitujen käsittelyyn käytetään vain sähköä ja ilmaa. Käsittelyn tuloksena voimme tarjota sinulle kestävän ja uskomattoman pehmeän tuotteen.


100 % ekologista merinovillaa
Naturetexx®-plasmakäsittely
Sileä ulkopinta,
sisältä pörröinen
Ihanteellinen välikerrokseksi
18.5 mikronia, Nm 72/2
19.5 mikronia, Nm 60/1


Osta villafroteeta vauvoille, lapsille, naisille ja miehille.

Loop back

+
Loop back -laadulle on ominaista sileä, tasainen pinta ja pehmeä, hieman pörröinen sisäpuoli. Kuten nimikin viittaa, kankaan nurja puoli koostuu tuhansista pienistä silmukoista. Nämä pienet, hienot silmukat tekevät tästä laadusta uskomattoman pehmeän. Saatat tunnistaa samantyyppisen silmukkaisen sisäpinnan merinovillafroteesta, jossa on myös sileä pinta ja pörröinen sisäpuoli. Uuden Loop back -laatumme silmukat on kuitenkin neulottu tiiviimmin, tasaisemman pinnan saavuttaaksemme. Tästä syystä loop backin sisäpuoli näyttää ja tuntuu tiiviimmältä eikä yhtä pörröiseltä kuin merinovillafroteemme. Molemmat laadut antavat ihosi hengittää luonnollisesti ja auttavat säätelemään kehon lämpötilaa – joten ne sopivat erityisen hyvin lämpimäksi välikerrokseksi, tarjoten sinulle täydellistä mukavuutta.

Loop back -tuotteemme ovat saaneet Naturetexx® Plasma -käsittelyn – ympäristöystävällisen käsittelyn, jossa käytetään vain sähköä ja ilmaa. Käsittelyn tuloksena voimme tarjota sinulle kestävän ja uskomattoman pehmeän tuotteen.


100 % ekologinen merinovilla
Naturetexx® Plasmakäsittely
Sileä pinta, pörröinen sisäpuoli
Ihanteellinen välikerros
Nm 72/2, Nm 60/1


Osta loop back miehille ja naisille.

Villafleece

+
100 % ekologinen villafleecellemme on ominaista harjattu, pörröinen pinta. Paksu, pörröinen kangas tekee villafleecetuotteistamme erityisen sopivia lämmittäväksi välikerrokseksi tai uloimmaksi kerrokseksi rattaisiin, turvaistuimeen tai ulkoleikkeihin.

Kaikki villafleecetuotteemme ovat saaneet Naturetexx® Plasma -käsittelyn – ympäristöystävällinen metodi, jossa villakuitujen käsittelyyn käytetään vain sähköä ja ilmaa. Käsittelyn tuloksena voimme tarjota sinulle kestävän ja uskomattoman pehmeän tuotteen.


100 % ekologista merinovillaa
Naturetexx®-plasmakäsittely
Harjattu, pörröinen pinta
Ihanteellinen väli- ja ulkokerrokseksi
19.5 mikronia
Nm 56/2*


Osta villafleecetuotteita vauvoille och lapsille.

Merino- ja alpakanvilla

+
70 % ekologista merinovillaa ja 30 % värjäämätöntä alpakanvillaa. Täydellinen yhdistelmä lämpöä, mukavuutta ja hienostuneisuutta. Alpakanvillalla on monia samoja luonnollisia ominaisuuksia, jotka ovat sinulle jo tuttuja ekologisesta merinovillastamme. Tämä ylellinen kuitujen yhdistelmä, pehmeistä ja luonnollisista materiaaleista tarkoittaa, että saat luonnostaan lämpöä säätelevän ja hengittävän, kaikkiin vuodenaikoihin sopivan tuotteen.

Alpakanvillamme on peräisin Perun ylängöltä Etelä-Amerikasta. Siellä alpakat vaeltavat karuissa maastoissa, vaihtelevissa ja usein äärimmäisissä sääolosuhteissa. Siksi niiden villan kuidut ovat onttoja, mikä tekee niistä erittäin kestäviä ja luonnollisesti eristäviä. Lisäksi alpakan villakuidut eivät sisällä lanoliinia, mikä tarkoittaa, että ne ovat luonnostaan hypoallergeenisia. Alpakan villakuidut ovat luonnollisia ja värjäämättömiä, mikä lisää kauniin meleeratun rakenteen sileään pintaan. Koska nämä ovat värjäämättömiä villakuituja, luonnollinen väri voi vaihdella erästä toiseen.


70 % ekologista merinovillaa / 30 % värjäämätöntä alpakanvillaa
Alpakka Perusta, Etelä-Amerikan Andeilta
Sileä pinta, meleerattu rakenne
Keskitason joustavuus
Ihanteellinen välikerrokseksi
24 mikronia
Nm 28/2


Osta merino- ja alpakanvillaa vauvoille, lapsille ja naisille.


Merinovillamme

Tuotteissamme käytämme merinovillaa, joka on yksi maailman hienoimmista ja pehmeimmistä villalaaduista. Merinovillamme on 100 % ekologista. Se tulee viljelijöiltä, jotka käyttävät vain mulesing-vapaita menetelmiä ja noudattavat korkeimpia vaatimuksia eläinten hyvinvoinnin toteutumiseksi. Toisin sanoen, kun ostat villatuotteita DILLINGiltä, saat varmasti onnellisten lampaiden korkealaatuista villaa.

Lue lisää eläinten hyvinvoinnista täältä.

Tuotteidemme merinovilla on 17,5 mikronia (erittäin hienoa) - 21,5 (keskihienoa) ja tiheydeltään (Nm) 40/1–72/2.

Lue lisää villamme ominaisuuksista täältä.


Ei haitallisia kemikaaleja ja raskasmetalleja

Kaikki tuotteemme on valmistettu syvällä kunnioituksella ympäristöämme kohtaan ja ilman haitallisia kemikaaleja ja raskasmetalleja. Ylivoimaisesti suurin osa ekologisista villatuotteistamme on kehrätty Saksassa ja Puolassa, värjätty Pohjoismaisella Joutsenmerkillä sertifioidussa värjäämössämme Tanskassa, leikattu ja ommeltu omissa tehtaissamme Liettuassa*.

Kaikki tuotteemme, jotka on valmistettu tyypillisestä villalaadustamme – 1x1, 8x1 ja ribbineuloksesta – ovat saaneet ainutlaatuisen 16-tuntisen ympäristöystävällisen entsyymikäsittelyn, jonka lopputuloksena on uskomattoman pehmeä ja kutittamaton tuote.

Lue lisää tuotannostamme täältä.

*Tarkat tiedot kunkin tuotteen tuotantoketjusta löytyvät aina tuotesivulta.