Toimitamme tilauksesi ekologisessa pakkauksessa


Oli kyseessä sitten pieni tai iso asia, me DILLINGillä pyrimme kaikessa toiminnassamme kestävään kehitykseen – ja siksi olemme päättäneet toimittaa tilauksenne kompostoituvassa, ekologisessa pakkauksessa.


Toimitamme tilauksesi ekologisessa pakkauksessa

Maissipussi

Pussi on biopohjaista PLA-muovia, joka on yleisin kompostoituva biomuovityyppi. Biomuovi valmistetaan maissista – torjunta-aineettomasta, GMO-vapaasta, syötäväksi kelpaamattomasta maissista, jolla on korkea tärkkelyspitoisuus. Pussin sulkeva liima, sekä pussin värjäys ja teksti, ovat nekin ympäristöystävällisiä, vaikkakin liima ja värjäys eivät ole 100-prosenttista biomuovia. Näin ollen pakkauksemme ovat 99-prosenttisesti ekologisia.

Mikä ihmeen kompostoituva pussi?

Tavallisen kuluttajan voi olla vaikea ymmärtää, mikä on kompostoituvaa muovia ja mikä ei. Tämä johtuu lähinnä siitä, että eko-merkkiä käytetään suhteellisen löyhin perustein, eikä tuotteita ole välttämättä edes tarkoitettu hävitettäväksi turvallisesti ja lisäämättä maaperän haitallisten kemikaalien kuormaa. Vaikka tuotteessa lukee, että se on hajoava, biohajoava, oxo-hajoava tai biopohjainen, se ei vielä tuo varmuutta siihen, että tuote on todella kompostoituva ja se voidaan hävittää luonnolliseen kiertoon.

Se, että pussimme ovat kompostoituvia tarkoittaa, että ne voi hävittää luonnollisesti esimerkiksi ruoantähteiden mukana, jolloin ne palautuvat luontoon kompostin kautta – lisäämättä näin maaperän kuormittumista haitallisilla kemikaaleilla tai muilla luontoon sopimattomilla yhdisteillä.

Mutta älä huoli, näytämme sinulle helposti tunnistettavia sertifikaatteja ja kuvia, joiden avulla voit varmistaa, että ostamasi tuotteet eivät päästä ei-toivottuja kemikaaleja maaperään.


Toimitamme tilauksesi ekologisessa pakkauksessa
Toimitamme tilauksesi ekologisessa pakkauksessa
Toimitamme tilauksesi ekologisessa pakkauksessa

 

 
Toimitamme tilauksesi ekologisessa pakkauksessa
 


Jotta voit olla varma, että biomuovi on todella kompostoituvaa, tuotteen on oltava hyväksytty ja sen on täytettävä vaatimukset jostain näistä standardeista: EN 13432/EN 14995, ISO 18606/ISO 17088 tai ASTM 400/ASTM 6868. Ollaksesi varma, että pakkauksessa oleva merkintä on todella hyväksytty, sinun kannattaa tarkistaa asia kyseessä olevan yrityksen verkkosivuilta, tai olla yhteydessä merkin luovuttaneeseen tahoon.

Jos tuotteessa esiintyy jokin alla olevista kuvista, voit olla varma, että se on kompostoituva.

Kolme ylintä sertifiointia myöntää Belgialainen TÜV-organisaatio ja alimmaisen (sininen) DIN CERTCO -organisaatio. Nämä kaksi organisaatiota (TÜV ja DIN CERTCO) myöntävät mainittuihin standardeihin perustuvat sertifikaatit ja ympäristömerkit Euroopassa.

Jos tuotteessa on yksi näistä kuvista, tuote voidaan hajottaa joko hiilidioksidiksi, vedeksi tai biomassaksi. Se tarkoittaa myös sitä, että 90 % tuotteesta hajoaa yhdessä muiden biohajoavien jätteiden kanssa, ja alle 2x2 millimetrin paloiksi 180 päivän kuluessa. Ympäristö- ja eko-merkkien lisäksi kannattaa siis etsiä sertifikaatteja, kuten OK Compost, OK Compost HOME tai Seedling.

Miten hävitän käytetyn pussin?

Voit laittaa pussin suoraan roska-astiaan tai kotikompostiin – se on niin helppoa. Kun laitat pussin astiaan, se menee kierrätyskeskuksen polttolaitokseen. Näin emme lisää ympäristöön mitään negatiivista, saati positiivista. Pussia ei tule viedä muovinkeräykseen, koska kyseessä ei ole tavallinen muovi.

Pussimme on suunniteltu hajoamaan muiden jätteiden mukana, kuten ruoantähteiden kanssa, ja palautumaan näin luontoon – puutarhaan tai pelloille kompostimultana. Valitettavasti teollinen kompostointi, biokaasutus tai tavaroiden uudelleenkäyttö ei vielä ole kovin yleistä kierrätyskeskuksissa, joten pussi ei pääse hajoamaan ja edistämään ympäristöä myönteisesti – joten toistaiseksi meidän pitää tyytyä neutraalin vaikutukseen.

Lähde: https://www.maistic.com/
Lähde: https://www.european-bioplastics.org/