Tänään pääosassa ovat allergiat

Tänäkin vuonna päätimme olla osallistumatta Black Fridayn hinnanalennuksiin ja sen sijaan annamme tukemme erityisesti ekologisten ja ympäristöystävällisten vaatteiden valmistajana sydäntämme lähellä olevalle asialle.


Tänään pääosassa ovat allergiat


Tänä vuonna olemme päättäneet antaa tukemme työlle, jonka tavoitteena on helpottaa astmaa ja allergioita sairastavien lasten ja aikuisten elämää. Suomessa tuemme Allergia-, Iho- ja Astmaliittoa, ja lahjoitamme heille 20 % Black Fridayn myyntituotoista.

”Lapset ja aikuiset käyttävät vaatteitamme ihoaan vasten ja jo yli 20 vuoden ajan olemme pyrkineet valmistamaan kemikaalivapaita tuotteita, jotka sopivat myös herkälle iholle. Tänä päivänä käytämme ekologista villaa ja puuvillaa, ja värjäämme vaatteet ilman raskasmetalleja ja haitallisia kemikaaleja. Asiakkaamme ovat ottaneet konseptimme hyvin vastaan ja nyt haluaisimme antaa jotain takaisin kiitoksena heidän luottamuksestaan ” , toteaa toimitusjohtaja Morten Dilling.


Perheen tarina

Monissa perheissä eletään astman ja allergioiden kanssa tavalla tai toisella, ja välillä voi olla todella vaikea tietää, kuinka voisi auttaa lähimmäistään parhaiten. Alta voit lukea kuinka ihottumat vaikuttivat Tina Baggeseniin ja hänen lapsiinsa, ja kuinka hän lopulta sai apua tanskalaiselta yhdistykseltä nimeltä 'Astma-Allergies Denmark' ja sai vastauksia häntä askarruttaviin kysymyksiin siitä, kuinka hän voisi auttaa lapsiaan parempaan arkeen.

 


Tänään pääosassa ovat allergiat


Epävarmuus oli vihdoinkin poissa


Kun lapsesi kärsii ihottumasta, vanhempana voit tuntea epävarmuutta siitä, miten voisit auttaa lastasi juuri oikealla tavalla. Ja mitä sitten voit tehdä auttaaksesi lastasi?

Epävarmuus on usein isossa roolissa niillä vanhemmilla, joiden lapsilla on astmaa, allergioita, heinänuhaa ja ihottumaa. Elämä voi olla haastavaa, sillä tämä sairaus voi äkillisesti viedä kaiken ajan arjestasi. Tätä asiaa Tina Baggesen, Simonin ja Saran äiti, joutui pohtimaan usein lasten ollessa pieniä ja molempien lasten kärsiessä yhä enenevissä määrin ihottumista.

– Saran ihottuma sai alkunsa päiväkotiympäristössä. Ja oikeastaan kului useita vuosia ennen kuin ymmärsin, että Sara tarvitsi apua. Luulin toimivani hänen parhaakseen, kun en hoitanut hänen ihoaan voiteilla. Mutta tämä osoittautuikin täysin vääräksi tavaksi, kertoo Tina Baggesen, ’Asthma-Allergy Denmark’ jäsen.

– Niinä aikoina, kun Simonilla oli todella paha ihottuma, minusta tuntui, etten osannut auttaa häntä. Lopulta menin yhdistyksen kurssille ja se oli hyvä päätös. Siellä tapasin paljon samassa tilanteessa olevia ihmisiä, hän kertoo.


Apua arkeen

Potilasyhdistys ”Asthma-Allergy Denmark” järjestää mm. seminaareja, joista myös Tina Baggesen sai apua ja neuvoja lasten ihottumien taltuttamiseen. Yhdistys pyrkii parantamaan niiden ihmisten elämänlaatua, jotka kärsivät astmasta, allergioista, heinänuhasta ja ihottumista. Tämä tapahtuu esimerkiksi perheille suunnatuilla kursseilla, joissa he saavat tietoa ja hyviä neuvoja sairauden ehkäisyyn ja hoitoon.

Nyt Simon on 7-vuotias ja Sara 11-vuotias. Molemmille on tärkeää, etteivät ihottumat enää varjosta aktiivista arkea koulun ja vapaa-ajan harrastusten parissa.

– Saralle on toiminut ehkäisevänä hoitona hyvin runsas voiteiden käyttö. Simonilla ei näyttäisi olevan tulevaisuudessa enää ongelmia, sanoo Tina, ja kertoo olevansa tarkka siitä, mitä tuotteita hän kotiin ostaa.

Olemme 100-prosenttisen tietoisia siitä, että meidän tulee ostaa laadukkaita tuotteita. Tästä aiheesta saamme paljon hyödyllistä tietoa ’Asthma-Allergy Denmark’ jäsenlehdestä, ja arvostamme sitä todella paljon.Työ jota tuemme yhdessä


Allergia-, Iho- ja Astmaliitto on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka tehtävänä on parantaa allergisten, astmaatikkojen, eri tavoin herkistyneiden sekä erilaisia, myös harvinaisia ihotauteja sairastavien ja heidän läheistensä elämänlaatua ja edistää heidän yhteiskunnallisia oikeuksiaan.

Allergia, Iho ja Astmaliitto on edistänyt suomalaista hyvinvointia jo vuodesta 1969.

Lue lisää Allergia, Iho ja Astmaliitosta: https://www.allergia.fi/