Suuresta kysynnästä johtuen toimituksissa saattaa olla viivästyksiä – kiitämme kärsivällisyydestäsi.

Puhdistetaan muovit merestä – vaate kerrallaan


Tiesitkö, että jos toimintaamme ei tule muutosta, valtamerissämme on vuonna 2050 enemmän muovijätettä kuin kaloja?*

Tämä on pelottava ajatus ja kehityssuunta, jonka todella toivoisimme muuttuvan. Siksi valitsimme DILLINGin uuden UV-suojavaatemalliston materiaaliksi ECONYL®-langan, jota valmistetaan muovijätteestä kuten vanhoista kalaverkoista.


Puhdistetaan muovit merestä – vaate kerrallaanMiksi kalaverkot ovat ongelma

FAO:n ja UNEP:in** raporttien mukaan meristämme löytyy tänä päivänä jopa 640 000 tonnia hylättyjä kalastusvälineitä. Tämä on aika paljon! Yksi suuri ongelma on hylätyt vanhat kalaverkot, niin kutsutut ’ghost nets’.

Nimi ’ghost nets’ eli haamuverkko tulee siitä, että nämä mereen hylätyt kalaverkot jatkavat kalojen ja muiden merenelävien pyydystämistä, vaikka kukaan ei enää tyhjennä verkkoja. Useimmat kalaverkot on valmistettu muovista, joten ne säilyvät merenpohjassa vuosikausia, vahingoittaen näin ympäristöä ja mereneläviä.


Merestä uusiokäyttöön

Onneksi mereen hylättyihin kalaverkkoihin on kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Siksi on syntynyt myös useita verkostoja ympäri maailmaa, jotka sukeltaen keräävät kalaverkkoja merenpohjasta. Ympäri Euroopan löytyy vapaaehtoisten ryhmiä, jotka haluavat auttaa, mutta Aasiassa on paikallisyhteisöjä, jotka pienellä avustuksella saavat tästä elantonsa. Yksi näistä avustajista on Aquafil, yritys ECONYL®-tuotemerkin takana.


Kalaverkoista UV-suojavaatteiksi

Miten tämä kaikki sitten liittyy DILLINGiin? Niin, että kaikki hylätyt kalaverkot, joita Aquafil kerää ympäri maailman, sekoitetaan erityisellä ammattitaidolla muiden nailonjätteiden kanssa, muuntaen ne uusiokäyttäväksi nailonlangaksi. Tätä kutsutaan nimellä ECONYL® ja sitä olemme käyttäneet uusissa koko perheen UV-suojavaatteissamme. Kun ostat UV-suojavaatteitamme, puhdistat merestä muovia– vaate kerrallaan.

Aurinkosuojan saavuttamiseksi ei ole myöskään käytetty kemikaaleja, vaan korkea UV-suoja saavutetaan tiheällä kudontatekniikalla. Uusi UV-suojavaatemallistomme on siksi hyvä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kesän uima-asuksi.