Tiesitkö, että alusvaatteistasi löytyy keskimäärin 8000 eri kemikaalia?

Sille on syynsä, miksi tekstiiliteollisuus on tunnettu eniten saastuttavana teollisuutena koko maailmassa. Tällä sivulla tarkastelemme tätä absurdia faktaa teollisuudesta. Samalla myös kerromme miksi uskomme, että meidän ekopuuvillatuotteemme ovat hyvä vaihtoehto – niin ympäristölle kuin tuotannon työntekijöille, eikä vähiten sinulle.


Tiesitkö, että alusvaatteistasi löytyy keskimäärin 8000 eri kemikaalia?


Eikö kuulostakin absurdilta?

Tilastojen mukaan työskentelemme yhdellä teollisuuden pelottavimmista aloista.

• Puuvillateollisuudessa käytetään 25 % maailman hyönteismyrkyistä ja yli 10 % torjunta-aineista, vaikka puuvillan viljely kattaa vain 2,5 % maailman viljelyalasta. 
   
• Lisäksi tekstiiliteollisuudessa käytetäään jopa 8000 eri kemikaalia. 8000! Ei siis ihme, että maailmanpankin mukaan tekstiilien käsittely ja värjäys aiheuttaa 17–20 % teollisuusperäisestä vesien saastumisesta.

Meistä tämä kuulostaa absurdilta. Siksi haluamme tarjota suuren valikoiman ekologisia puuvillatuotteita. Samasta syystä olemme halunneet säilyttää sen, mitä joskus kutsuttiin "Villyn kalliiksi harrastukseksi" – nimittäin meidän Joutsenmerkityn värjäämömme Tanskassa. Nimitys tulee siitä, että aiempi johtajamme Villy Bertelsen vaati värjäämön käynnistämistä.

DILLINGillä emme tee kompromisseja. Emme koskaan käytä 8000 kemikaalia valmistaaksemme jotain, mitä pidetään ihoa vasten. Tällaista ei tarvita pitkällä tähtäimellä. Käytämme vain väriaineita ja kemikaaleja, jotka Pohjoismainen ympäristömerkintä on hyväksynyt. Ne eivät ole haitallisia ympäristölle eikä sinulle.


Tiesitkö, että alusvaatteistasi löytyy keskimäärin 8000 eri kemikaalia?

Tässä näemme Bandijoen Intiassa. Veden väri on seurausta taka-alalla näkyvän tekstiilivärjäämön päästöistä.


Villyn kallis harrastus

L. P. Hansens Eftf. tekstiilivärjäämöä kutsutaan Villyn kalliiksi harrastukseksi, koska värjäämö pyörii tappiolla vuodesta toiseen. Se ei ole myöskään taloudellista, joten värjäämön pitää toiminnassa intohimo puhtaaseen ja ympäristöystävälliseen tuotantoon. Omalla värjäämöllämme Tanskassa meillä on nimittäin ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa kemikaaleihin ja väriaineisiin, jotka pääsevät kosketuksiin tuotteidemme kanssa. Sillä on suuri merkitys ympäristölle, mutta myös työntekijöillemme ja sinulle, joka käytät vaatetta ihoasi vasten. Tätä asiaa Villy on ajanut ja sillä tiellä DILLING on edelleen.


Voiko ekopuuvilla pelastaa jonkun hengen?

WHO arvioi, että vähintään miljoona ihmistä vuodessa joutuu sairaalaan akuuttien torjunta-ainemyrkytysten vuoksi. Näistä 20 000 ihmistä kuolee. Yksi suuri syyllinen on tavanomainen puuvillateollisuus. Valtaosa puuvillasta viljellään kehitysmaissa, joissa torjunta-aineita ruiskutetaan usein ilman turvallista suojausta.

Meidän ei kuitenkaan tarvitse katsoa niin kauas nähdäksemme miten likainen tekstiiliteollisuus vaikuttaa työntekijöihin. Meidän värimestarimme, Brithe, on nimitäin testannut sen omalla kehollaan. Katso video alta, jossa Brithe kertoo kokemuksiaan allergioista ja kuinka tämä käynnisti prosessin kohti puhtaampaa tuotantoa.


Miten tämä kaikki vaikuttaa sinuun?

Olemme kertoneet, miksi DILLINGin ekopuuvillaiset alusvaattet ovat hyvä valinta ympäristön ja työntekijöiden kannalta. Mutta mitä tämä tarkoittaa sinulle?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan saat erityisen puhtaan ja ihoystävällisen tuotteen. Sinun ei tarvitse olla huolissaan, kun imetät lastasi sylissäsi. Sinun ei myöskään tarvitse pestä vaatteita ennen käyttöä. Niissä ei nimittäin ole lainkaan haitallisia kemikaalijäämiä, jotka tulisi pestä pois ennen käyttöä.

Tämän ansiosta DILLINGin ekopuuvilla on hyvä valinta herkkäihoisille. Asiakkaamme aina aika ajoin vahvistavat asian kertomalla kokemuksistaan meille, kuten Ann-Lise ja Dorte tekivät. Tulemme niin iloiseksi kuullessamme, että tuoteemme ovat tuoneet helpotusta heidän arkeensa. Tämä kertoo, että olemme oikealla tiellä.


Dorten tarina:
Hei DILLING, olen valitettavasti vaikeasti allerginen formaldehydin vapauttajalle Kvaternium-15, jota käytetään vaatteissa. Olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa alushousuja, joissa ei olisi käytetty tätä ainetta. Kenties voitte auttaa minua?

Ja niin me teimme.

Parahin DILLING, lähetitte minulle parit alushousut kokeiltavaksi ja ne olivat todella hyvät, pehmeät ja hyvin istuvat, eikä minulle tullut niistä ihottumaa. Fantastista asiakaspalvelua.
Tuhannet kiitokset avustanne. Ystävällisin terveisin, Dorte
Ann-Lisen tarina:
Ann-Lisella on ollut aiemmin vaikeuksia alusvaatteiden kanssa, sillä ne aiheuttivat hänelle pieniä haavoja, punoitusta, kutinaa ja ärsytystä. Pian on kulunut vuosi siitä, kun hän ensimmäisen kerran kokeili DILLINGin ekopuuvillaa, ja hän on nyt onnellisena raportoinut meille seuraavasti:

Siitä lähtien, kun aloin vuosi sitten käyttämään teidän alusvaatteitanne, ei minulle ole tullut yhtään allergista reaktiota. Teidän alusvaatteissanne voin hikoilla ilman, että saan punaisia jälkiä saumoista sivuissa, vyötäröllä ja lahkeissa. Aiemmin tämä oli minulle iso ongelma.