Puuvilla luupin alla

Yes! Olet juuri saanut tiedon, että uudet Dillingin puuvillatuotteet ovat valmiina noudettaviksi. Ehkä olet valinnut Dillingin laadun vuoksi, tai ehkä haluat välttää vaarallisia kemikaaleja arjessasi? Me Dillingillä olemme valmistaneet puuvilla-alusvaatteita jo 100 vuotta. Se ei ole ollut yksinkertaista, ja olemme tehneet paljon hienosäätöä matkan varrella. Yksi suurimmista muutoksista on ollut korvata perinteinen puuvilla ekopuuvillalla, niin pitkälle kuin mahdollista. Ja siihen on monta hyvää syytä.

 

Puuvilla luupin alla

 Puuvilla luupin alla

 

Ensisijaisesti haluamme valinnoissamme huomioida ympäristön ja ihmiset, jotka työskentelevät materiaalien kanssa. Tavanomaisen puuvillan viljelyssä käytetään torjunta-aineita ja hyönteismyrkkyjä; 25 % maailman hyönteismyrkyistä ja yli 10 % torjunta-aineista käytetään puuvillan kasvattamiseen, vaikka puuvillan viljely kattaa vain 2,5 prosenttia maailman viljelyalasta. Suuri ongelma näiden erittäin haitallisiksi luokiteltujen aineiden käytössä on niiden haitalliset vaikutukset ihmiseen sekä ympäristöön, ja niiden käyttö ilman riittävää tietoa todellisista seurauksista. Valtaosa puuvillasta viljellään kehitysmaissa, joissa torjunta-aineita ruiskutetaan usein ilman turvallista suojausta. WHO arvioi, että vähintään miljoona ihmistä vuodessa joutuu sairaalaan akuuttien torjunta-ainemyrkytysten vuoksi. Näistä 20 000 ihmistä kuolee (ja 99 prosenttia näistä kuolemista tapahtuu kehitysmaissa). Luku on pelottavan suuri ja Dilling ei halua sitä nostaa. Siksi suurin osa puuvillatuotteistamme on valmistettu ekologisesti viljellystä puuvillasta.

Käyttämällä ekologisesti viljeltyä puuvillaa voi välttää nämä ikävät seuraukset, mutta myös tehdä valinnan laatunäkökulmasta. DILLINGin ekologisesti viljelty puuvilla on käsin poimittua. Käytännössä näin poimitaan vain puuvillan nuput. Perinteisesti viljelty puuvilla poimitaan koneellisesti ja tällöin poimitaan koko varsi. Tämä tekee ekopuuvillasta parempilaatuista.

Kun ekologisesti viljelty puuvilla on puhdistettu, kehrätty ja neulottu, se saapuu DILLINGille Tanskaan. Siellä se käsitellään Joutsenmerkityllä tekstiilivärjäämöllä, L.P. Hansenilla, Bredstenissä Vejlen kunnassa. Siellä puuvilla saa ympäristöystävällisen entsyymikäsittelyn, jota kutsutaan "Bio Polish" -käsittelyksi. Tämä tekee materiaalista entistä pehmeämmän ja samaan aikaan elegantimman. Käsittelyllä vältetään myös kuitujen nyppyyntyminen. Tämän johdosta meidän ekologiset puuvillatuotteemme säilyttävät laatunsa pidempään.