Paleletko usein? Tässä muutama hyvä vinkki lämpimänä pysymiseen


Kevät ei ole kaukana, mutta vilukissalle, tämä aika voi tuntua ikuisuudelta. Tässä sinulle neljä hyvää vinkkiä, miten pysyä lämpimänä siihen saakka, että kevät tuo lämmön mukanaan.


Paleletko usein? Tässä muutama hyvä vinkki lämpimänä pysymiseen


Tuleeko kylmä jo pelkästä ajatuksesta talviseen säähän menemisestä? Saako kylmyys kehosi tärisemään jo viiden minuutin ulkoilun jälkeen? Tuntuuko siltä, että kesä ja aurinko ovat vielä valovuosien päässä?

Valitettavasti säähän emme voi vaikuttaa, mutta voimme auttaa sinua selviämään kylmistä kuukausista palelematta.

Olemme koonneet tähän neljä hyvää vinkkiä, joiden avulla voit pysyä lämpimänä.


Pukeudu kerroksittain

Useammalla vaatekerroksella varustaudut parhaiten kylmään, tuuliseen ja sateiseen säähän. Uloimmaksi kerrokseksi kannattaa valita veden- ja tuulenpitävä materiaali, jolla varmistat, ettei kylmä pääse hiipimään iholle asti. Ihoa vasten olevan kerroksen olisi hyvä olla lämmittävä, mutta myös kosteutta sitova, jolloin se hikoillessasi sitoo kosteuden pois iholta. Tähän voimme lämpimästi suositella villa-alusvaatteitamme, jotka eristävät hyvin kylmältä ja pitävät kehon lämpimänä. Lisäksi merinovilla sitoo kosteutta erinomaisesti, pitäen sinut aina kuivana ja lämpimänä – jopa silloin kun hikoilet. Villa-alusvaatteemme ovat ekologisia ja ympäristöystävällisesti valmistettuja ja vaatteita löytyy useissa eri väreissä – koko perheelle. Valikoimamme löydät täältä .


Unohda alkoholi

Ajatus lämmitellä pienellä lasillisella konjakkia tai muuta alkoholia voi olla houkutteleva. Tosiasiassa tämä on erittäin huono idea. Vaikkakin alkoholi tarjoaa hetkellisen lämmöntunteen kurkkuun ja vatsaan, se ei kuitenkaan pidä sinua lämpimänä. Oikeastaan alkoholi toimii juuri päinvastoin – alkoholi laskee kehon lämpötilaa, näin kerrotaan Livescience.com - sivustolla. Jos siis haluat juomalla lämmittää kehoasi, unohda alkoholi, ja juo lämmintä teetä, kahvia tai kaakaota.


Syö riittävästi

Jos ulkona on kylmä, saat oivan syyn syödä hieman normaalia enemmän. Kylmällä säällä kehosi polttaa enemmän kaloreita ja tankkaaminen ennen ulkoilua on tärkeää. Oikeastaan sinun kannattaa syödä enemmän kuin kehosi pystyy edes hyödyntämään. Näin varmistat, että verensokerisi ei pääse laskemaan ja kehosi saa riittävästi energiaa pysyäkseen lämpimänä. Lisäksi, pieni rasvakerros auttaa pysymään lämpimänä, joten talvikuukausina ei ole haitaksi nauttia hieman rasvaisempaa ruokaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että itseään tulee lihottaa, mutta jos olet erittäin hoikka, voi olla vaikeampi pysyä lämpimänä.


Totuta itsesi kylmään

Tämä voi kuulostaa jopa hieman karulta, mutta kylmään voi totuttautua, ainakin tiettyyn pisteeseen saakka. Jos ulkoilet paljon, voit samalla opettaa kehoasi olemaan reagoimatta kylmään lämpötilaan. Tämä tarkoittaa käytännössä, että palelet vasta myöhemmässä vaiheessa kuin tavallista. Miksi näin on, ei ole aivan selvää, mutta Livescience.com - sivuston mukaan, tämä liittyy siihen, miten kehon rasva on varastoitunut. Kehossamme on sekä ruskeaa että valkoista rasvaa, joista ruskea rasva muuttuu lämmöksi. Kun keho altistuu kylmälle, oletetaan sen muodostavan enemmän ruskeaa rasvaa. Tässä on heidän selityksensä sille, miten voimme totuttautua kylmään säähän.