Muistitko pakata kaiken tarvittavan?


Hiihtoloma häämöttää jo nurkan takana, ja monille meistä tämä tarkoittaa vuotuista taukoa töistä ja koulusta, ja matkaa hiihto- tai laskettelukohteeseen.


Muistitko pakata kaiken tarvittavan?


Kahdeksan asiaa, jotka kannattaa muistaa pakata mukaan – varsinkin kun matkataan lasten kanssa

Hiihto- ja lasketteluvaatteet, hanskat ja kaulahuivit. Sinulla on kenties jo kaikki mitä tarvitsette matkalle mukaan, mutta voi olla jotain, mitä et ole tullut ajatelleeksi. Olemme koonneet listan asioista, jotka on hyvä pakata mukaan, kun suuntaatte lumiseen ympäristöön.


Suojavarusteet

Laskettelu, lumilautailu ja kova vauhti ovat hupia parhaimmillaan, mutta samalla myös vaarallista. Yksi tärkeä varuste on hyvä laskettelukypärä – sekä sinulle että lapsille. Kannattaa harkita myös selkäpanssarin, rannesuojien ja muiden suojavarusteiden hankkimista. Suojien toimivuuden kannalta on tärkeää valita käyttäjälleen sopivan kokoiset ja hyvin istuvat suojat, jotka täyttävät eurooppalaiset turvallisuusstandardit. Hyvän kypärän tunnistat CE EN 1077 -merkinnästä. Tämä osoittaa, että kypärä täyttää sille asetetut vähimmäisvaatimukset.


Tehokas aurinkosuoja

Vaikka onkin kylmä, on rinteeseen hyvä varustautua myös aurinkosuojalla. Talvellakin auringonpaiste voi olla voimakasta – tätä tehostavat lumesta heijastuvat auringonsäteet. Lisäksi kalpea talvi-ihomme on herkempi ja riskinä on ihon palaminen laskettelun lomassa. On siis hyvä muistaa suojata iho ja myös huulet suojakertoimen sisältävällä voiteella.


Aurinko- tai laskettelulasit

Voimakas auringonpaiste voi olla haitallista myös silmille. Ennen matkaa kannattaa siis investoida kunnollisiin aurinkolaseihin tai laskettelulaseihin. Valitse hyvin istuvat lasit, ei liian löysät tai kireät. Hyvät lasit tuntuvat mukavilta ja pysyvät päässä päivät pitkät rinteitä alas lasketellessa.


Villa-alusvaatteet DILLINGiltä

Mikään ei ole niin ikävää, kuin kesken päivän kylmissään hytisevät lapset. On todella tärkeää pukeutua oikein – kerros kerrokselta – ja varmistaa näin mukavuus ja riittävä lämpö. Hyvä aluskerrasto on kaiken perusta. Tämä on se kerros, joka pitää kehosi lämpimänä ja sitoo kosteuden pois iholta. Voimme vilpittömästi suositella meidän upeita hiihtoalusvaatteitamme. Vaatteet on valmistettu huippulaatuisesta merinovillasta, joka sekä suojaa kylmältä että sitoo kosteuden pois iholta. Merinovilla pitää sinut ja lapsesi kuivana ja lämpimänä koko päivän. Lisäksi, merinovilla – verrattuna esim. polyesteriin – suojaa myös hienhajulta, mikä on mukava lisä rinteessä tai hiihtoretkellä. Villa-alusvaatteitamme – ekologisia ja Joutsenmerkittyjä – on saatavilla monissa eri väreissä, niin lapsille kuin aikuisille. Löydät villa-alusvaatevalikoimamme täältä.


Lumivyörylapio ja lämpöistuinalusta

Jos suunnittelette ulkona lounastamista, pakkaa matkaan myös lapio ja lämpöistuinsuojat. Näin voitte istahtaa minne vaan, kun nälkä yllättää. Lapiolla voitte muotoilla mukavan paikan piknikille ja lämpöistuinalustoilla vältätte takapuolen paleltumisen.


Taskulämmittimet

Ulkona syödessä, on aina riskinä sormien paleltuminen. Kukapa nyt hanskat kädessä syö. Matkalaukkuun kannattaa siis mahduttaa myös taskulämmittimet, joilla voi tarpeen tullessa helposti lämmitellä niin pienet kuin isommatkin sormet. Taskulämmittimen sisällä on pieni metallijousi, joka käynnistää lämmittävän kemiallisen reaktion. Monet näistä taskulämmittimistä voidaan ”ladata” uudelleen upottamalla ne muutamaksi minuutiksi kiehuvaan veteen, jolloin ne ovat jälleen valmiina seuraavaan päivään.


Välipalaa ja vettä

Jos vietätte koko päivän ulkona hiihtämässä, reppuun kannattaa pakata myös pientä välipalaa ja vettä. Hiihtäminen on raskasta puuhaa, ja pieni tankkaus välillä on tärkeää, varsinkin perheen pienimmille. Suklaapatukat toimivat nopeina energian- ja ilonlähteinä – varsinkin väsyneille lapsille. Näin jaksatte nauttia ulkoilusta vielä pidemmän aikaa.


Pelejä ja muuta ajanvietettä

Koko päivän laskettelun tai hiihtämisen jälkeen on ihana vain nostaa jalat ylös ja rentoutua. Näihin perheen yhteisiin iltoihin kannattaa kuitenkin varautua erilaisin ajanviettein, esimerkiksi lautapeleillä, kirjoilla ja ehkä tablettitietokoneella. Jos matkustatte autolla, on hyvä miettiä lapsille matkalle viihdykettä. Lataa äänikirja, anna lasten katsoa elokuva tai nappaa matkaan sarjakuvalehtiä. Näillä toimin saatat vähentää “koska ollaan perillä” -kysymyksiä.