Minkä villalaadun valitsisin?

Meiltä löydät viisi erilaista villalaatua. Joskus oikean laadun valinta voi olla hankalaa – siksi olemme koonneet pienen tietopaketin eri laaduista.

Kaikki villamme on valmistettu ympäristöystävällisesti. Värjäys toteutetaan omalla ympäristöystävällisellä värjäämöllämme Tanskassa, jolla on myös Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki*.
Värjäämöllämme käytämme vain puhtaimpia väriaineita, emmekä käytä lainkaan haitallisia kemikaaleja tai raskasmetalleja. Täten villat eroavat toisistaan pääasiassa käsittelyn, villakuidun paksuuden, ja neulontatekniikan osalta – nämä tekevät jokaisesta viidestä villalaadusta erilaisen.


 

VALITSE EKOMERINOVILLA KUN 

01.
VALITSE EKOMERINOVILLA KUN…


Ekologinen merinovillamme on sinulle, joka haluat mahdollisimman puhtaan ja ympäristöystävällisen villalaadun. Tämän laadun tunnistat pienestä "ECO"-merkistä. Villa käsitellään ja värjätään ympäristöystävällisessä värjäämössämme Tanskassa. Siellä se on käynyt läpi 16-tuntisen entsyymikäsittelyn, jossa kutittava ominaisuus on varovasti poistettu. Käsittely tekee villasta ihanan pehmeän. Villakuitu on raakaa, tai toisin sanoen käsittelemätöntä ja näin voidaan myös säilyttää villan luonnolliset ominaisuudet eristää, sitoa kosteutta ja suojata hikoilulta.

Lue lisää...

Käytetty neulostekniikka on 1/1 rib-neulos, mikä tarkoittaa, että kangas on hyvin joustava ja venyy sopivasti käytössä. Silti vaatteet säilyttävät muotonsa pesussa. Lisäksi tätä villalaatua on saatavilla myös leveänä rib-neuloksena (8/1), joka antaa kankaalle kauniin eläväisen rakenteen.

Ekomerinovillan pesussa on noudatettava tarkoin ohjeita – muutoin villa menee käyttökelvottomaksi. Ekologiset merinovillavaatteet on pestävä 30 asteen villaohjelmalla ja erityisellä villanpesuaineella. 

VALITSE HUIPPULAATUINEN MERINOVILLA KUN 

02.
Valitse huippulaatuinen
merinovilla kun…


Huippulaatuinen merinovillamme on sinulle, joka haluat sileän ja pehmeän villalaadun urheilullisessa mallissa. Tämä villa on erityisen hienoa laatua, koska se on valmistettu poikkeuksellisen ohuesta langasta. Tämä tarkoittaa, että huippulaatuinen villa on jopa pehmeämpää kuin ekologinen merinovillamme – tästä tulee siis termi huippulaatuinen. Mitä ohuempaa hankkimamme villa on, sitä korkeammat ovat myös kustannukset. Siksi myös vaatteet huippulaatuisesta merinovillasta ovat kalliimpia ekologiseen merinovillaan verrattuna.

Lue lisää... Huippulaatuinen merinovilla on kertaneulosta, mikä tarkoittaa, että kangas on sileä ja tiivis. Se myös säilyttää siksi muotonsa käytössä.


 

VALITSE HUIPPULAATUINEN MERINOVILLA KUN 

VALITSE MERINOVILLA/SILKKI KUN 

03.
Valitse merinovilla/silkki kun…


Merinovilla/silkkiseoksemme on sinulle, joka haluat arkeesi hieman ylellisyyttä. Silkki tekee kankaasta villakokoelmamme pehmeimmän ja kevyimmän. Silkillä on samoja ominaisuuksia kuin villalla, se sitoo hyvin kosteutta sekä säätelee kehon lämpötilaa, pitäen sen aina mukavalla tasolla.

Lue lisää... Käytetty neulostekniikka on 1/1 rib-neulos, mikä tarkoittaa, että kangas on hyvin joustava ja venyy juuri sopivasti käytössä. Silti pesussa vaate palautuu alkuperäiseen muotoonsa. Merinovilla/silkki on ohut kangas ja siksi myös hieman läpinäkyvä. Materiaali tulee pestä 30 asteen villaohjelmalla ja erityisellä villanpesuaineella.

Huomaa, että tämä tuote on tehty Mulburry silkistä, joka on peräisin Kiinasta ja tuotetaan silkkitoukkien avulla. Silkkitoukkien kotelo eli kokongi on se, josta saadaan silkkilankaa. Korkealaatuisen langan takaamiseksi kotelo keitetään sisällä olevan silkkitoukan kanssa. Keitetyt silkkitoukat ovat paikallisten herkkuruokaa Aasiassa. Eikä olisi mahdollista saavuttaa samaa korkealaatuista silkkiä, jos silkkiperhosen annatettaisiin pureskella tiensä ulos kotelosta, sillä tällöin lanka olisi useassa lyhyemmässä osassa. Tämä on syy, miksi tätä menetelmää käytetään. 

VALITSE RIBBINEULOTTU MERINOVILLA KUN 

04.
Valitse ribbineulottu
merinovilla kun…


Ribbineulottu merinovillamme on sinulle, joka haluat kevyen ja ilmavan materiaalin trendikkäässä mallissa. Villan laatu on ekologista, mutta neulostekniikka erottaa sen alkuperäisestä ekologisesta villasta. Ribbineulos on neulottu 4/2 rib-neuloksella, mikä antaa kankaalle upean rakenteen. Tämä tekee materiaalista kaikista villalaaduistamme joustavimman.

Lue lisää...Ribbineulottu villamme on käynyt läpi "naturetexx plasma"-käsittelyn. Tämä plasmakäsittely tekee villasta todella pehmeän ja helposti pestävän. Villakuitu on raakaa, tai toisin sanoen käsittelemätöntä ja näin voidaan säilyttää villan luonnolliset ominaisuudet eristää, sitoa kosteutta ja suojata hikoilulta.

Suosittelemme, että ribbineulottu villa pestään 30 asteen villaohjelmalla ja erityisellä villanpesuaineella.


 

VALITSE RIBBINEULOTTU MERINOVILLA KUN 

VALITSE VILLAFROTEE KUN 

05.
Valitse villafrotee kun…


Villafroteemme on sinulle, joka haluat pehmeän ja paksun villalaadun. Villan laatu on ekologista, mutta neulostekniikka erottaa sen alkuperäisestä ekologisesta villasta. Kangas on neulottu froteeksi, joka antaa pehmeän ja pörröisen sisäpinnan, kun taas ulkopuolelta se on kauniin sileä. Villafrotee ei ole alusvaatteiden materiaali, vaan keskikerrasto kylmien päivien tai kesäöiden lämmikkeeksi.

Lue lisää... Villafrotee on käynyt läpi "naturetexx plasma"-käsittelyn. Tämä plasmakäsittely tekee villasta todella pehmeän ja helposti pestävän. Villakuitu on raakaa, tai toisin sanoen käsittelemätöntä ja näin voidaan säilyttää villan luonnolliset ominaisuudet eristää, sitoa kosteutta ja suojata hikoilulta.

Suosittelemme, että villafroteiset vaatteet pestään 30 asteen villaohjelmalla ja erityisellä villanpesuaineella.


 

VALITSE MERINOVILLAFLEECE, JOS 

06.
VALITSE MERINOVILLAFLEECE, JOS...


Villafleecemme on sinulle, joka haluat pehmeän ja pörröisen laadun, joka pitää lapsesi lämpimänä jopa kylmimpinä päivinä. Villafleecesta valmistetut tuotteet eivät ole tarkoitettu alusvaatteiksi vaan pikemminkin lämpimäksi välikerrokseksi tai ulkokerrokseksi esim. vaunuihin tai autoon. Tämän erityisrakenteen saavuttamiseksi 1/1 rib-neulottu kangas on harjattu erikoiskoneella, kunnes kangas saavuttaa tämän pehmeän rakenteen. Neulontatekniikka tarjoaa villafleecelle myös hyvän joustavuuden. 

VALITSE MERINOVILLAFLEECE, JOS 

*Poikkeuksena väri ‘harmaameleerattu’. Myös sininen ja musta villasilkki tulevat meille värjättynä.