Katsahdus L. P. Hansenin tekstiilivärjäämön tuotantoon

L. P. Hansen tekstiilivärjäämö – Tanskan ainoa Joutsenmerkitty värjäämö – se paikka, jossa yleisesti ottaen kaikki DILLINGin materiaalit käsitellään ja värjätään. Värjäämöllä on suuri rooli alusvaatteiden tuotannossa. Se on nimittäin juuri se alue, missä me DILLINGillä voimme tarjota jotain ainutlaatuista, ja erottua muista alusvaatevalmistajista.

Kankaan käsittely ja värjääminen on laaja-alainen prosessi, joka sisältää monta eri vaihetta. Värjäämöllämme kaikki alkaa Brithen luota, joka on "värimestarimme". Ennen kuin uuden värin käyttö tuotannossa on mahdollista, tekee Brithe "reseptin" siitä kuinka vaate tulee käsitellä ja mitä aineisosia tarvitaan, jotta voidaan saavuttaa toivottu väri kulloinkin valitulle materiaalille. Täällä luonnollisesti varmistamme, että kaikki ainesosat ovat niin ympäristö- ja ihoystävällisiä kuin ylipäänsä mahdollista.Katsahdus L. P. Hansenin tekstiilivärjäämön tuotantoonBrithen reseptin ansiosta on kangas nyt valmis käsiteltäväksi ja värjättäväksi. Käsittely ja värjääminen tapahtuu samassa koneessa. Jos kyse on villasta, ensin tehdään entsyymikäsittely, jolla villan kutittava ominaisuus poistetaan. Tämän jälkeen suoritetaan värjäys. Kaikki tämä tapahtuu valvotusti, jotta koko ketju sujuu suunnitelman mukaisesti.Katsahdus L. P. Hansenin tekstiilivärjäämön tuotantoonTämän jälkeen villa lingotaan ja puuvilla puristetaan. Kangas menee vielä kuivauskoneen läpi. Tämä on erityisen tärkeää villan ollessa kyseessä, sillä se kutistuu 20-25 %. Näin varmistetaan ettei villatuote ommeltuna ja asiakkaan tavoitettuaan kutistu enemmän kuin 5 %.

 

Katsahdus L. P. Hansenin tekstiilivärjäämön tuotantoonRulliin menevät kankaat laitetaan ensin telineeseen. Kangas, josta valmistetaan esimerkiksi t-paitoja painetaan toisessa koneessa pieniksi kolmioksi.

Nyt kangas on valmis lähetettäväksi Liettuaan, siellä se leikataan, ommellaan ja pakataan, ja lopulta lähetetään takaisin kotiin Herningin varastolle.