5 vinkkiä villavaatteiden pesuun

Monet ajattelevat, että villavaatteiden pesu on hankalaa, mutta sen ei todellakaan tarvitse olla niin. Kun tiedät miten peset villavaatteesi, saat puhdasta helposti ja nopeasti – ilman pelkoa kutistumisesta.


5 vinkkiä villavaatteiden pesuun


Hermostuttaako villavaatteiden pesu, koska pelkäät sitä päivää, kun lempivillapaitasi eksyy väärään pesukoneelliseen ja kutistuu nukenpaidaksi? Vai vältteletkö villaa yleisesti, koska ajattelet sen pesemisen olevan liian hankalaa ja aikaa vievää.

Ei ole syytä kumpaankaan. Villa ei suinkaan ole niin hankala käsiteltävä, kuin monet tuntuvat uskovan.

Näiden viiden vinkin avulla peset villavaatteesi turvallisesti ja voit lopettaa murehtimisen sen kutistumisesta.

 

1. Pese käsin tai pesukoneen 30 asteen villaohjelmalla

Miten merinovilla pestään?

Useimmat villavaatteet ovat nykyisin konepestäviä, mutta villapesuohjelman käyttö tulee muistaa, jotta vaatteet puhdistuvat hellävaraisesti ja matalassa lämpötilassa. Suosittelemme DILLINGIN villatuotteiden pesua 30 asteessa, villanpesuohjelmalla ja villanpesuainetta käyttäen, tai vaihtoehtoisesti käsinpesulla. Jos peset käsin, tulee sinun käyttää lämmintä vettä kuuman sijaan ja välttää vaihtelevia lämpötiloja, sillä tämä saattaa aiheuttaa vaatteiden kutistumista.


2. Käytä erityistä villanpesuainetta

Peset sitten käsin tai koneessa, käytä aina erityistä villalle tarkoitettua pesuainetta. Tavanomaiset pesuaineet sisältävät entsyymejä, jotka tuhoavat villakuitua. Villanpesuaine sen sijaan on hellävarainen ja pidentää villan käyttöikää. Voimme lämpimästi suositella omaa villanpesuainettamme . Pesuaineemme on hajusteeton ja se soveltuu sekä käsinpesuun että konepesuun. Hellävarainen pesuaine suojaa villakuitua ja auttaa säilyttämään vaatteen värin ja muodon.


3. Älä liota villavaatteita

Jos peset villavaatteet käsin, muista ettet jätä villaa likoamaan. Likoaminen tuhoaa villakuitua. Sama koskee pesukoneessa pesua, eli muista aina ripustaa villavaatteet kuivumaan mahdollisimman nopeasti, äläkä jätä niitä koneen pohjalle likoamaan.


4. Älä väännä villavaatetta kuivaksi

Villan voi joko ripustaa narulle kuivumaan tai kuivattaa vaakatasossa tasaisella alustalla. Vaikka tuntuisi houkuttelevalta ajatuksella vääntää vesi pois villavaatteesta, se ei ole suositeltavaa. Tämä vahingoittaisi villakuitua sekä ompeleita.


5. Anna villan puhdistaa itse itsensä

Villalla on mahtava kyky puhdistaa itse itsensä. Lisäksi rasva ja lika eivät tartu helposti villaan. Villaa ei siis ole tarpeellista pestä kovin usein. Jos vaatteesi kaipaa tuuletusta, ripusta se ulos vähäksi aikaa. Tuuli ja raikas ulkoilma hoitavat lopun.

Näin peset villa-alusvaatteesi