Valmistettu EuroopassaEikö olisi halvempaa valmistaa vaatteet Aasiassa? Kyllä olisi. Mutta me olemme päättäneet toimia toisin. Haluamme tukea Euroopan teollisuutta. Näin toimimalla voimme myös varmistaa, että kaikilla työntekijöillämme on hyvät työolosuhteet ja oikeudenmukainen palkka.

Alta löydät alusvaatteiden valmistuksen eri vaiheet.

Kerintä
Ostamme ekologisen raakamateriaalimme kahdelta saksalaiselta toimittajalta Zwickauer Kammgarnilta ja Weber & Heusserilta. He varmistavat, että raakamateriaali keritään langaksi Saksassa.

Neulonta
Langan muuntamisen kankaiksi hoitaa tanskalainen yhteistyökumppanimme Sontex. Pyrimme aina, mikäli mahdollista, löytämään paikallisia toimijoita. Tämä tekee tuotantoketjusta läpinäkyvämmän ja erilaisten muutoksien sekä uusien laatujen kehittämisen helpommaksi.

Värjäys
Suurin osa tuotteistamme on värjätty ympäristöystävällisessä värjäämössämme Tanskassa. Värjäämöllä käytämme vain mitä puhtaimpia väriaineita ja tuotantoprosessissamme ei käytetä lainkaan haitallisia kemikaaleja tai raskasmetalleja. Katso lisää kohdasta ‘Ympäristöystävällinen värjäämö’. Kasvavaan kysyntään vastataksemme osa tuotteistamme on värjätty Puolassa.Leikkaus
Meillä on oma Danvan tehdas eli leikkaamo Liettuassa, jossa kaikki kankaamme leikataan kaavojen mukaisesti. Teemme tiiviistä yhteistyötä liettualaisten kollegoidemme kanssa ja olemme yhteydessä päivittäin.

Ompelu
Avadan ompelimolla Liettuassa työskentelee noin 270 lahjakasta työntekijäämme. He ompelevat kaikki vaatteemme ja tekevät myös laatutarkastukset ennen kuin vaatteet pakataan ja toimitetaan ”kotiin” Tanskan varastollemme. Työajat ovat arkisin kello 7.00–15.30. Aiemmin työtä tehtiin kahdessa vuorossa, mutta tähän tuli muutos jo vuonna 2012, jotta työntekijöiden olisi helpompi sovittaa työ- ja perhe-elämä yhteen.

Tuotanto EU:n ulkopuolella
Liettuan tuotannollamme on ollut myös haasteita vastata kysyntään. Näin ollen olemme aloittaneet yhteistyön Valko-Venäjän Lubawan ompelutehtaan kanssa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme siirtyneet Euroopan unionin ulkopuolelle. Lubawassa vaatteitamme ompelee noin 30 henkilöä. Olemme käyneet tehtaalla useaan otteeseen ja meillä on erittäin hyvä käsitys siitä työpaikkana.

Kiinassa valmistetut sukat
Emme voi valmistaa sukkia Liettuan ompelutehtaallamme, joten olemme etsineet yhteistyökumppania, joka täyttää vaatimuksemme kestävän kehityksen ja laadun suhteen. Tämän seurauksena sukkamme valmistetaan Kiinassa ja ne ovat GOTS-sertifioituja. Tämä on takuusi siitä, ettei tuotannossa ole käytetty haitallisia kemikaaleja ja työolosuhteet täyttävät Kansainvälisen työjärjestön (ILO) vaatimukset.

LUE LISÄÄ YMPÄRISTÖ SÄÄSTÄVÄ