EkologisuusUseimmat ihmiset ovat hyvin tietoisia luomuruoasta. Mutta entä ekologiset vaatteet – mitä ne oikeastaan ovat?

Jos vaatetta kutsutaan ekologiseksi, se on valmistettava ekologisista luonnonmateriaaleista, kuten villasta tai puuvillasta. Luonnonmukaisen viljelyn osalta on olemassa luettelo vaatimuksista, joiden on täytyttävä, aivan kuten luomuruoan tuotannossa. Esimerkiksi puuvillan viljelyssä ei saa käyttää torjunta-aineita ja villan tuotannossa keskitytään lampaiden hyvinvointiin.

Jatkokäsittelyn vaatimuksia ei vaan ole olemassa. Jotta voit kutsua tekstiiliä ekologiseksi, sinun tarvitsee vain ostaa ekologista lankaa. Useimmat valmistajat täyttävät tämän vaatimuksen, jos vain ovat valmiita maksamaan hieman ylimääräistä langasta.

Ajatuksemme ekologisista vaatteista
Ekologiset langat ovat todella hyvä alku ja askel kestävämpään suuntaan. Uskomme kuitenkin, että tekstiilien jatkokäsittely on aivan yhtä tärkeää. DILLINGillä me kiinnitämme erityishuomiota tekstiilien käsittelyyn ja värjäysprosessiin. Tässä vaiheessa vaatteet useimmiten joutuvat kosketuksiin haitallisten kemikaalien kanssa, ja niistä ei ole haittaa vain ympäristölle, vaan myös työntekijöille ja sinulle, joka käytät vaatetta. Ekologiset vaatteemme on siksi käsitelty Joutsenmerkin vaatimusten mukaisesti.

Villan kohdalla tämä tarkoittaa, ettei ekologinen villamme ole käynyt läpi "Superwash" -kloorikäsittelyä, jota markkinoiden muissa villatuotteissa käytetään. Superwash-käsittelyä käytetään villan pesunkestävyyden parantamiseen ja varmistamaan ettei villa ei kutistu. Valitettavasti käsittelyssä klooria (AOX) vapautetaan jäteveteen, millä luonnollisesti on negatiivisia ympäristövaikutuksia. Voit lukea lisää aiheesta blogista käsitelty vs. käsittelemätön villa.

Etsi vihreää EKO-merkkiä
Tunnistat aina ekologiset tuotteemme vihreästä "EKO"-merkistä tuotekuvan oikeassa yläkulmassa. Nämä tuotteet koostuvat 100 % ekologisesta villasta, 100 % ekologisesta puuvillasta tai 95 % ekologisesta puuvillasta ja 5 % elastaanista. Sukissa on 80 % ekovillaa/ekopuuvillaa, 17 % polyamidia ja 3 % elastaania. Lisäksi koko ekologinen valikoimamme on sertifioitu Joutsenmerkillä.

Tavanomaiset villatuotteet
Ekologisen valikoiman lisäksi tarjoamme myös tavanomaisia villatuotteita – esim. huippulaatuisesta merinovillasta valmistetut tuotteet, jotka ovat saaneet Superwash-käsittelyn. Teemme näin yksinkertaisesti siitä syystä, että kyseistä materiaalia ei ole ollut mahdollista saada ekologisena ja tyydyttävän laatuisena. Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme, jotta voimme tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia ympäristöystävällisiä alusvaatteita. Tavanomaiset villatuotteemme on myös värjätty ympäristöystävällisellä värjäämöllämme ilman haitallisia kemikaaleja tai raskasmetalleja. * Siksi uskomme, että myös ne ovat hyvä ja turvallinen vaihtoehto muille markkinoiden alusvaatteille.

* Ainoat tavanomaiset villatuotteet, joita emme värjää itse, ovat mustan ja sinisen värinen villasilkki. Ostamme nämä esivärjättyinä ja molemmilla on Oekotex 100 -sertifiointi.


LUE LISÄÄ YMPÄRISTÖ SÄÄSTÄVÄ