Ekologiset alusvaatteet – Mitä ne ovat?

Ekologisia elintarvikkeita löytyy useimmista elintarvikeliikkeistä. On laajalti tiedossa, mitkä lisäaineet ovat hyväksyttyjä, ja tuotteissa arvostetaan korkealle eläinten ja ympäristön suojelua. Mutta miten oikeastaan suhtaudumme ekologisiin vaatteisiin – esimerkiksi alusvaatteisiin? Tarvitsemmeko ylipäätään sellaisia? Ja tiedämmekö kuinka "ekologisia" ne oikeastaan ovat? Esimerkiksi ekopuuvilla, onko se todellakin niin erinomainen, jos tuotantoketjun käsittelyprosessit ovat kaikkea muuta kuin puhtaita? Myrkylliset ja haitalliset väriaineet, toiminnan vähäinen läpinäkyvyys ja huolimaton jätevesien käsittely, voivat kääntyä hyvää tarkoitusta vastaan. Puhdas tekstiilituotanto ei sisällä vain ekologisia materiaaleja. Vähintään yhtä tärkeää on materiaalien jatkokäsittely värjäämöllä. Tämä on DILLINGin toimintaperiaate ekologisten alusvaatteiden valmistuksessa.
 

Ekologiset alusvaatteet DILLINGiltä

 

  • käytämme vain 29 väriainetta, jotka eivät sisällä lainkaan haitallisia kemikaaleja, ja jotka tunnetaan hyvin EU:ssa (tämä sulkee pois jotkut värisävyt)
  • ympäristöystävällinen entsyymikäsittely, joka muun muassa tekee villasta kutittamatonta
  • sopii hyvin allergikoille sekä herkälle iholle
  • säilyttää muotonsa eikä nyppyynny
  • valmistetaan aidolla kunnioituksella ympäristöä kohtaan, mikä varmistetaan tekstiilivärjäämön jätevesien tarkastuksella kuudesti vuodessa (PDF)


Ekologiset alusvaatteet – Mitä ne ovat?

 

DILLINGin ekologiset materiaalit

 

DILLING ekopuuvillaiset alusvaatteet ovat erityisen pehmeitä ja ihoystävällisiä. Korkea laatu ja optimaalinen istuvuus tekevät alusvaatteista erittäin mukavat pitää yllä. Pitkäkuituinen KbA-puuvilla on viljelty ilman keinolannoitteita ja torjunta-aineita, eikä haitallisia kemikaaleja käytetä Joutsenmerkityn värjäämömme käsittelyissä.

DILLING tarjoaa laajan kokoelman alusvaatteita, naisille, miehille, lapsille ja vauvoille. Meillä on suuri valikoima ekopuuvillaisia vaatteita – muun muassa alushousuja, aluspaitoja ja lasten alusvaatteita.

Merinovillaiset alusvaatteemme valmistetaan GOTS-sertifioidusta patagonialaisesta ekomerinovillasta, joka on erityisen hienolaatuista ja pehmeää. Olemme myös valinneet villan, jonka valmistukseen ei sisälly mulesing-leikkauksia. Tätä kivuliasta toimenpidettä tehdään lampaille etenkin Australiassa. Myöhemmin poistamme huolellisesti villan kutittavan ominaisuuden ympäristöä säästävällä entsyymikäsittelyllä.

Meidän laajasta ekologisesta villavalikoimastamme löydät ihoystävälliset alusvaatteet koko perheelle - vauvasta vaariin.

 

Sertifioidut ekologiset alusvaatteet

 

Nordic EKO Certifikat  Woolmark Certifikat